Δημοσκόπηση: Το 65% των κατοίκων του Β. Αιγαίου αντιμετωπίζει τους μετανάστες ως απειλή

Newsroom L&O 21-02-2020 14:16 Τελευταία ενημέρωση: 21-02-2020 14:17
Δημοσκόπηση: Το 65% των κατοίκων του Β. Αιγαίου αντιμετωπίζει τους μετανάστες ως απειλή
Η έρευνα της Κάπα Research διενεργήθηκε σε Λέσβο, Χίο και Σάμο από τις 11 έως τις 13 Φεβρουαρίου σε δείγμα 1.203 ατόμων

Ενδιαφέροντα ευρήματα, που θα πρέπει να προβληματίσουν, περιλαμβάνει δημοσκόπηση της Κάπα Research στα νησιά του Βορείου Αιγαίου για το προσφυγικό, την οποία ο περιφερειάρχης Κωνσταντίνος Μουτζούρης παρέδωσε στον αρμόδιο επίτροπο και αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, που διενεργήθηκε σε Λέσβο, Σάμο και Χίο το 65% των ατόμων που ζουν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου θεωρούν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες ως «απειλή» για τη χώρα.

Μόνο το 10% των πολιτών των τριών νησιών βλέπει τους πρόσφυγες ως ευκαιρία για την Ελλάδα αν ενσωματωθούν στην ελληνική κοινωνία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το 21% απαντά ότι η παρουσία των προσφύγων στη χώρα είναι αναπόφευκτη λόγω των διεθνών και γεωπολιτικών εξελίξεων και μόνο ένα 10% συμφωνεί με τη φράση ότι οι πρόσφυγες μπορούν να αποτελέσουν και ευκαιρία για τη χώρα αν ενσωματωθούν αποτελεσματικά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή» που επικαλείται τη σχετική δημοσκόπηση το 90% των νησιωτών απάντησε πως οι αυξημένες ροές έχουν επηρεάσει αρνητικά το νησί, ενώ το 56% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι κανένα αντισταθμιστικό μέτρο δεν μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση.

Το 78% των ερωτηθέντων υποστηρίζει πως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα είναι το προσφυγικό, ενώ το 94% αναφέρει πως η ψυχολογία και το ηθικό των κατοίκων έχουν επηρεαστεί αρνητικά.

Το 70% τονίζει ότι αισθάνεται μεγάλη ανασφάλεια και το 45% θεωρεί ότι οι αυξημένες ροές οφείλονται στο ότι το καθεστώς που επικρατεί στη χώρα μας είναι αρκετά δεκτικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo