Επίσκεψη του ΥΦΕΘΑ Αλκ. Στεφανή στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 21-02-2020 14:39
Επίσκεψη του ΥΦΕΘΑ Αλκ. Στεφανή στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες
Ακολούθησε συζήτηση για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος

Διήμερη επίσκεψη και σημαντικές επαφές στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες και στην έδρα του επιχειρησιακού του Αρχηγείου (SHAPE) στη Μονς του Βελγίου, καθώς και στην Υπηρεσία Υποστηρίξεως της Συμμαχίας στο Λουξεμβούργο είχε ο υφυπουργός Εθνικής Αμύνης Στρατηγός ε.α. Αλκιβιάδης Στεφανής.

Πιο συγκεκριμένα, χθες πραγματοποίησε επίσκεψη στην έδρα του NATO Support and Procurement Agency (NSPA) στo Λουξεμβούργο και συναντήθηκε με τον Γενικό Διευθυντή της Peter Dohmen, ο οποίος μαζί με τους επιτελείς του ενημέρωσε τον ΥΦΕΘΑ για θέματα της αρμοδιότητός τους.

Ακολούθησε συζήτηση για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και αναζήτηση τρόπων περαιτέρω εμβαθύνσεως της συνεργασίας της Ελλάδος με την προαναφερθείσα Υπηρεσία.

Κατά τη διάρκεια της επισκέψεώς του αυτής, ο υφυπουργός, ο οποίος συνοδευόταν από τον Έλληνα εκπρόσωπο του εποπτικού συμβουλίου της NSPA, Ταξίαρχο Ιωάννη Μαυρογένη, συναντήθηκε με τον επιτετραμμένο της ελληνικής πρεσβείας στο Λουξεμβούργο Νικόλαο Βεργή, ενημερώθηκε από τους αξιωματικούς-συνδέσμους των ΓΕΣ-ΓΕΝ-ΓΕΑ και συνομίλησε με το σύνολο των Ελλήνων εργαζομένων στην NSPA.

Είχαν προηγηθεί οι συναντήσεις του ΥΦΕΘΑ Αλκ. Στεφανή στην έδρα του Αρχηγείου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες και του Επιχειρησιακού Αρχηγείου της Συμμαχίας (SHAPE) στη Μονς του Βελγίου.

Αρχικώς εκεί ο υφυπουργός επισκέφθηκε το SHAPE, όπου τον υποδέχθηκε ο Έλληνας στρατιωτικός αντιπρόσωπος στο Στρατηγείο (ΣΑ/ΑΣΣΔΕ) Αντιπτέραρχος (Ι) Συμεών Ψιμούλης, ο οποίος και τον ενημέρωσε σχετικώς και ακολούθως ο ΥΦΕΘΑ είχε συναντήσεις εργασίας με τον Αναπληρωτή Ανώτατο Στρατιωτικό Διοικητή της Συμμαχίας (D/SACEUR) Βρετανό Στρατηγό Sir James Everald, τον πολιτικό σύμβουλό του Stephen R. Covington, τον  επικεφαλής του προσωπικού επιτελείου του SHAPE Γερμανό Στρατηγό Markus Kneip, τον Διευθυντή του Κέντρου Διαχειρίσεως Κρίσεων και Επιχειρήσεων (CCOMC) Ταξίαρχο (Ι) Jan Willem Westerbeek και τον Αναπληρωτή Διοικητή του Αρχηγείου Ειδικών Επιχειρήσεων της Συμμαχίας (D/COM NSHQ) Ταξίαρχο Rob Stephenson.

Ακολούθως ο Αλκ.Στεφανής μετέβη στην έδρα του Αρχηγείου του ΝΑΤΟ, όπου τον υποδέχθηκε ο Έλληνας αναπληρωτής στρατιωτικός αντιπρόσωπος στη στρατιωτική επιτροπή του Βόρειο-Ατλαντικού Συμφώνου (ΣΑ/ΣΕΒΑΣ), Πλοίαρχος Στυλιανός Δημόπουλος ΠΝ. Ακολούθησαν συναντήσεις του υφυπουργού με τον Αναπληρωτή Γεν.Γραμματέα του ΝΑΤΟ Mirces Geoana και τον Αναπληρωτή πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής της Συμμαχίας Αντιστράτηγο Scott Kindsvater. Επίσης, είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Ελλάδος στο ΝΑΤΟ πρέσβη Σπύρο Λαμπρίδη, με τους οποίους και είχε συζητήσεις επί θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Τέλος, ο ΥΦΕΘΑ συναντήθηκε και συνομίλησε με το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό της Ελλάδας που υπηρετεί στο ΝΑΤΟ και στο SHAPE, ενώ καθ’ ον χρόνο ήταν στη Μονς απέτισε φόρο τιμής στο Μνημείο του Ανθυποσμηναγού (ΤΣΕ) Ηλία Αποστολόπουλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo