Στον Άρειο Πάγο προσφεύγει η ΠΟΕΔΗΝ μετά την απόφαση του Εφετείου για Πολάκη

Newsroom L&O 21-02-2020 12:54 Τελευταία ενημέρωση: 21-02-2020 12:55
Στον Άρειο Πάγο προσφεύγει η ΠΟΕΔΗΝ μετά την απόφαση του Εφετείου για Πολάκη
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία θεωρεί τη δικαστική απόφαση εσφαλμένη

Για την απόφαση του εφετείου που απορρίπτει την αγωγή της ΠΟΕΔΗΝ κατά του τέως υφυπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία ανακοίνωσε πως θα προσφύγει στον Άρειο Πάγο.

Συγκεκριμένα η ΠΟΕΔΗΝ σε σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρει τα εξής:

«Σε απάντηση δημοσιευμάτων αλλά και αναρτήσεων του κυρίου Πολάκη αναφορικά με την απόφαση του Εφετείου Αθηνών, με την οποία απορρίφθηκε αγωγή της ΠΟΕΔΗΝ εις βάρος του ως άνω τέως Υφυπουργού για όσα συκοφαντικά και υβριστικά κατέγραψε σε γνωστή σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, θα θέλαμε να θέσουμε υπόψη σας τα εξής:

1] Η απόφαση του Εφετείου σε καμία περίπτωση δεν απαλλάσσει τον κύριο Πολάκη, στην ουσία, αφού ουδόλως έκρινε αναφορικά με τα όσα αυτός κατέγραψε στην σελίδα του στο Facebook. Αντιθέτως, η εν λόγω απόφαση έκρινε, ότι έπρεπε να έχει προηγηθεί της άσκησης αγωγής εξώδικη πρόσκληση προς τον κύριο Πολάκη, με την οποία θα τον καλούσαμε να προβεί σε ανάκληση των όσων συκοφαντικών και υβριστικών είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο εις βάρος της ΠΟΕΔΗΝ.

2] Σε κάθε περίπτωση, η εν λόγω απόφαση όχι απλώς δεν διαμορφώνει νομολογία, όπως έσπευσαν μερικές εκ των εφημερίδων να επικαλεστούν, αλλά αντιθέτως έρχεται σε ευθεία αντίθεση προς την ήδη διαμορφωθείσα από τα ανώτατα δικαστήρια νομολογία αναφορικά με τις αναρτήσεις στο Διαδίκτυο και στο Facebook, την οποία μάλιστα όχι φαίνεται να αγνοεί πλήρως.
Έτσι, έχει κριθεί, νομολογιακά, ότι καταχώριση στο διαδίκτυο (ίντερνετ) κειμένου με δυσφημιστικά γεγονότα και ανακοίνωση από τηλεοράσεως δυσφημιστικών γεγονότων δεν θεωρούνται τύπος ή έντυπο, αφού το διαδίκτυο και η τηλεόραση δεν αποτελούν τυπογραφία, ούτε θεωρούνται μηχανικά μέσα πολλαπλασιασμού χειρογράφων [ΑΠ 197/2017, ΑΠ 726/2010, ΑΠ 1030/2009, ΑΠ 345/2002, ΑΠ 136/2000].

3] Με το δεδομένο αυτό, εύλογα αναρωτιέται κανείς, τι ήταν αυτό, που οδήγησε το Δικαστήριο σε μία τέτοια καταφανώς εσφαλμένη απόφαση, όταν αποφάσεις του Αρείου Πάγου και μάλιστα με ειδική και συγκεκριμένη αιτιολογία έχουν κρίνει το αντίθετο. Συμβουλεύουμε συνεπώς, τον κύριο τέως Υφυπουργό, να μην σπεύδει να πανηγυρίσει, αφού στην πραγματικότητα, η υπόθεση εις βάρος του δεν έχει σε καμία περίπτωση τελειώσει. Αντιθέτως, η ΠΟΕΔΗΝ προτίθεται να προσφύγει στον Άρειο Πάγο κατά της απόφασης αυτής, ο οποίος και θα κληθεί να κρίνει τελικώς εάν η δικαιοσύνη αποφασίζει ala carte ή εάν όλοι οι πολίτες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo