Νικολάου: «Η διοίκηση των φυλακών ήταν στα χέρια των κρατουμένων»

Newsroom L&O 21-02-2020 09:00 Τελευταία ενημέρωση: 21-02-2020 09:03
Νικολάου: «Η διοίκηση των φυλακών ήταν στα χέρια των κρατουμένων»
«Σπάσαμε τη μαφία των φυλακών», τόνισε η γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής

Για την κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές και για τις προτεραιότητές της το επόμενο διάστημα μίλησε η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου.

Η κ. Νικολάου μιλώντας στο mega, αναφέρθηκε με μελανά χρώματα στην κατάσταση που επικρατούσε στις φυλακές της χώρας όταν ανέλαβε λέγοντας χαρακτηριστικά πως «στον Κορυδαλλό δεν έκλειναν τα κελιά το βράδυ» ενώ αποκάλυψε πως «οι νέες φυλακές θα κατασκευαστούν στον Ασπρόπυργο και θα είναι έτοιμες έως τα τέλη του 2022».

«Σπάσαμε τη μαφία των φυλακών»

Η γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής υπογράμμισε ότι πρώτη κίνηση ήταν να γίνουν έκτακτες μεταγωγές και να σπάσει η «μαφία των φυλακών».

«Οι φυλακές ήταν ταμπού, δεν συζητούσε κανείς γι’ αυτές» τόνισε η κυρία Νικολάου, συμπληρώνοντας πως η πρώτη της εμπειρία από τις φυλακές Κορυδαλλού ήταν πολύ κακή. «Είδα μια φυλακή Κορυδαλλού παρατημένη κυριολεκτικά. Η διοίκηση ήταν στα χέρια των κρατουμένων, το προσωπικό ήταν εξαθλιωμένο και υποστελεχομένο και έπρεπε να γίνει κάτι για να αλλάξει η κατάσταση και να αναλάβει ξανά τον έλεγχο η διοίκηση των φυλακών και το προσωπικό» πρόσθεσε.

«Μέρα και νύχτα οι κρατούμενοι ήταν στους διαδρόμους με αποτέλεσμα να γίνονται συχνά συμπλοκές» τόνισε χαρακτηριστικά περιγράφοντας όλα όσα συνέβαιναν στον Κορυδαλλό.

Αναφερόμενη στο θέμα με το τζακούζι στις φυλακές, αποκάλυψε ότι βρέθηκε σε κελί σκληρού βαρυποινίτη.


Στον Ασπρόπυργο οι νέες φυλακές

Μιλώντας για την κατασκευή των νέων φυλακών που θα αντικαταστήσουν αυτές του Κορυδαλλού, τόνισε πως έχει επιλεγεί το οικόπεδο και έχει γίνει η παραχώρηση.

«Θα κατασκευαστούν στην περιοχή του Ασπροπύργου. Μέχρι τα τέλη του 2022 θα έχουν ολοκληρωθεί. Θα είναι δυναμικότητας 1.800 θέσεων, μόνο δικαστικές, σύγχρονες και με τις κατάλληλες συνθήκες για φυλακισμένους και εργαζόμενους», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης: 

Νικολάου: «Μέχρι και τζακούζι βρήκαμε στις φυλακές Κορυδαλλού»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo