Ολοκληρώθηκε η άσκηση «Λόγχη» του ΠΝ και η συνεκπαίδευση με γερμανικό πολεμικό

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 20-02-2020 22:09
Ολοκληρώθηκε η άσκηση «Λόγχη» του ΠΝ και η συνεκπαίδευση με γερμανικό πολεμικό
Προκεχωρημένη άσκηση πυρών, όπως ονομάζεται στην ορολογία του ΠΝ, που διεξήχθη στο Μυρτώο πέλαγος

Ολοκληρώθηκαν η άσκηση με την επωνυμία «Λόγχη» του Πολεμικού Ναυτικού στο Μυρτώο πέλαγος καθώς και η συνεκπαίδευση μονάδων του ελληνικού και γερμανικού Στόλου στο κεντρικό Αιγαίο.

Πιο συγκεκριμένα. Ολοκληρώθηκε η προγραμματισμένη εθνική τεχνική άσκηση μικρής κλίμακος «Λόγχη», που είναι μία προκεχωρημένη άσκηση πυρών, όπως ονομάζεται στην ορολογία του ΠΝ, που διεξήχθη στο Μυρτώο πέλαγος με τη συμμετοχή μονάδων κρούσεως επιφανείας του Πολεμικού Ναυτικού.

Στην προαναφερθείσα εκπαιδευτική δραστηριότητα συμμετείχαν πλοία των Διοικήσεων Φρεγατών, Ταχέων Σκαφών, Πλοίων Επιτηρήσεως και της Διοικήσεως Υποβρυχίων Καταστροφών του Αρχηγείου Στόλου, που «εντάσσεται στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος επιχειρησιακής εκπαίδευσης μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού, με σκοπό τη διατήρηση και επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικώς από το ΓΕΝ.

Ενώ όλα αυτά πραγματοποιούνταν στο Μυρτώο πέλαγος, σε άλλη περιοχή του κεντρικού Αιγαίου είχαμε συνεκπαίδευση της φρεγάτας «ΚΑΝΑΡΗΣ», με τη σύγχρονη γερμανική φρεγάτα Type-123, τη FGS “MECKLENBURG – VORPOMMERN” (F-218).
«Η εν λόγω συνεκπαίδευση συνέβαλε στη διατήρηση και επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας καθώς και στην προαγωγή του επιπέδου της συνεργασίας των συμμετεχόντων σε συμμαχικό πλαίσιο» σημειώνεται επίσης από το ΓΕΝ στο σχετικό ενημερωτικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo