Γερμανία: Ο μακελάρης Τομπίας Ρ. ήταν ένας ήσυχος άνθρωπος που «περνούσε απαρατηρήτος»

lawandorder.gr 20-02-2020 21:22
Γερμανία: Ο μακελάρης Τομπίας Ρ. ήταν ένας ήσυχος άνθρωπος που «περνούσε απαρατηρήτος»
Δεν είχε εκφράσει ρατσιστικές, ξενοφοβικές αντιλήψεις
Ο Κλάους Σμιτ, ο πρόεδρος της λέσχης σκοποβολής «Diana Bergen-Enkheim» της οποίας ήταν μέλος ο δράστης της δολοφονικής επίθεσης στη Χανάου, είπε ότι ο Τομπίας Ρ. δεν είχε εκφράσει ποτέ δημόσια ξενοφοβικές αντιλήψεις. «Περνούσε εντελώς απαρατήρητος», δήλωσε σήμερα στο πρακτορείο Reuters.

«Δεν υπήρχε η παραμικρή ένδειξη ρατσισμού ή μίσους κατά των ξένων εκ μέρους του, ούτε καν είχε πει ποτέ ένα σχετικό (ρατσιστικό, ξενοφοβικό) ανέκδοτο. Ο Τομπίας Ρ., ο οποίος πυροβόλησε στη Χανάου εννέα ανθρώπους με μεταναστευτικό υπόβαθρο χθες το βράδυ, ήταν πάντα φιλικός. Πολλά μέλη της λέσχης μας έχουν μεταναστευτικό υπόβαθρο και δεν υπήρξαν ποτέ προβλήματα», τόνισε.

Σύμφωνα με τον Σμιτ, ο Τομπίας Ρ. ήταν μέλος της Λέσχης Σκοποβολής του Μπέργκεν-Ένχαϊμ, συνοικίας της Φρανκφούρτης, από το 2012. Έζησε και εργάστηκε στο Μόναχο για μερικά χρόνια όπου ήταν και εκεί μέλος λέσχης σκοποβολής. Επέστρεψε στο Μπέργκεν-Ένχαϊμ πέρυσι και εκπαιδευόταν τακτικά στη λέσχη του δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα. Ο Ρ. σχεδίαζε να μεταβεί στην Αμερική με ένα πρόγραμμα Work-and-Travel. Σημάδια ρατσιστικής συμπεριφοράς δεν είχα διακρίνει», είπε ο Σμιτ.

Ωστόσο, κατά τον Γενικό Εισαγγελέα Πέτρος Φρανκ, ο Ρ. διακατεχόταν από ένα «βαθιά ρατσιστικό φρόνημα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo