Ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις για τα ΜΟΕ Ελλάδας-Τουρκίας, χωρίς όμως ουσιαστικά αποτελέσματα

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 20-02-2020 20:05 Τελευταία ενημέρωση: 20-02-2020 22:16
Ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις για τα ΜΟΕ Ελλάδας-Τουρκίας, χωρίς όμως ουσιαστικά αποτελέσματα
Τι εξέτασαν οι δύο πλευρές

Ολοκληρώθηκαν σήμερα στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης στην Αθήνα, οι συνομιλίες μεταξύ της Ελληνικής και Τουρκικής αντιπροσωπείας, στο πλαίσιο του στρατιωτικού διαλόγου, για την επιλογή δραστηριοτήτων υλοποίησης Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), όπως σημειώνεται χαρακτηριστικώς στη σχετική ολιγόλογη επίσημη ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ που δόθηκε στη δημοσιότητα αργά το απόγευμα.

Τι επετεύχθη από τις συνομιλίες αυτές που ξεκίνησαν από τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου;

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκαν δραστηριότητες που περιλαμβάνουν ανταλλαγή επισκέψεων επιπέδου Διοικητών Σχηματισμών, ανταλλαγή άρθρων και συμμετοχή σε αθλητικές εκδηλώσεις, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Δηλαδή και να το «κάνουμε ψιλά» θα μπορεί για παράδειγμα ο Διοικητής μιας μεραρχίας μας στον Έβρο θα μπορεί να πραγματοποιεί επίσκεψη στον έναντι του δικού του σχηματισμό και να συνομιλεί με τον συνάδελφό του εκεί διοικητή, θα μπορούν επίσης να ανταλλάσσονται …άρθρα στις επίσημες στρατιωτικές εκδόσεις των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών από στρατιωτικούς της άλλης πλευράς και τέλος να συμμετέχουν στρατιωτικοί-αθλητές σε αθλητικές εκδηλώσεις αλλήλων.

Και όλα αυτά «εξετάστηκαν» (δεν ξέρουμε και αν συμφωνήθηκαν κιόλας) υπό τις συνεχείς και καθημερινές τουρκικές προκλήσεις με παραβιάσεις, υπερπτήσεις και εμπλοκές των Τούρκων στο Αιγαίο.

Μάλλον διαφορετικά θα εννοούν τη «μείωση της εντάσεως στο Αιγαίο» στις δύο όχθες του.
Πάντως οι επικεφαλής των δύο αντιπροσωπειών είχαν σύντομη συνάντηση εθιμοτυπικού χαρακτήρος και με τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης Νικόλαο Παναγιωτόπουλο στο γραφείο του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo