Συρία: Δύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν στην Ιντλίμπ

Newsroom L&O 20-02-2020 17:10 Τελευταία ενημέρωση: 20-02-2020 17:40
Συρία: Δύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν στην Ιντλίμπ
Οι επιθέσεις έρχονται μια μέρα μετά την προειδοποίηση του Ταγίπ Ερντογάν για μια επικείμενη τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στην Ιντλίμπ

Νέες απώλειες για τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στη Συρία. 

Δύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν από αεροπορική επιδρομή στην Ιντλίμπ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της γειτονικής χώρας. 

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, σκοτώθηκαν σε αντίποινα περίπου 50 μέλη των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων ενώ καταστράφηκαν δύο άρματα μάχης και δύο οχήματα μεταφοράς προσωπικού.

Οι επιθέσεις έρχονται μια μέρα μετά την προειδοποίηση του Ταγίπ Ερντογάν για μια επικείμενη τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στην Ιντλίμπ, όπου οι δυνάμεις της Συρίας, υποστηριζόμενες από την αεροπορία της Ρωσίας, επιχειρούν την κατάληψη της περιοχής.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, 13 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επιθέσεις στη Συρία, αναγκάζοντας τον Ερντογάν να δηλώσει ότι η Τουρκία θα πλήξει τις δυνάμεις της Συρίας «οπουδήποτε» στη Συρία, εάν άλλος στρατιώτης τραυματιστεί.

Ο Φαχρετίν Αλτούν, ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, είπε ότι οι στρατιώτες, οι οποίοι βρίσκονταν στο Ιντλίμπ για «να αποκαταστήσουν την ειρήνη και να διαχειριστούν τις επιχειρήσεις ανθρωπιστικής βοήθειας» σκοτώθηκαν από μια «επίθεση που διέπραξε το συριακό καθεστώς».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo