Αλλάζει διοίκηση η Folli Follie: Δεκτή η αίτηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς - Το νέο προσωρινό Δ.Σ.

Κατερίνα Μάνθου 20-02-2020 10:23 Τελευταία ενημέρωση: 20-02-2020 11:43
Αλλάζει διοίκηση η Folli Follie: Δεκτή η αίτηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς - Το νέο προσωρινό Δ.Σ.
Η απόφαση άνοιξε το δρόμο για αντικατάσταση των μελών του Δ.Σ. της εταιρείας

Δεκτή έγινε από το  Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αίτηση  της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για διορισμός προσωρινής διοίκησης στην εταιρεία Folli Follie.

Η απόφαση, που εκδόθηκε σήμερα, ανοίγει ουσιαστικά το δρόμο για αντικατάσταση των μελών του Δ.Σ. της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι με την αίτησή της η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ζητούσε νέο Δ.Σ αποτελούμενο από 11 μέλη.

Οι δικηγόροι της Επιτροπής επικαλέστηκαν έκθεση της PwC και υποστήριξαν πως υφιστάμενα μέλη του ΔΣ ήταν σε ανοικτή γραμμή με τον βασικό μέτοχο της εταιρείας Δημήτρη Κουτσολιούτσο, ο οποίος κατηγορείται για κακουργηματικές πράξεις σχετικά με την παραποίηση των οικονομικών μεγεθών του ομίλου και πως υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις για σύγκρουση συμφερόντων των συγκεκριμένων μελών με το μέλλον της εταιρείας.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, κάνοντας εκ νέου χρήση της διάταξης του άρθρου 40 παρ.2 του ν.4640/2019, που θεσμοθετεί τη δυνατότητά της να ζητάει από το δικαστήριο τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων για τον προσωρινό διορισμό Δ.Σ. εισηγμένης εταιρείας, υπό προϋποθέσεις, κατέθεσε την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και προσωρινής διαταγής, ζητώντας τον διορισμό προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία «FOLLI FOLLIE».

Η απόφαση επί της προσωρινής διαταγής, που εκδόθηκε σήμερα από το Μονομελές Πρωτοδικείο, έκανε δεκτό το αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και διόρισε προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας με μέλη τους κ.κ.:

   1) Σάμιο Γεώργιο του Αναστασίου,

   2) Ιωαννίδη Γεώργιο του Ιωάννη,

   3) Βαλαχή Δημήτριο του Ευστρατίου,

   4) ZhangG. Haolei του Genzhu,

   5) Μαδιανό Μιχαήλ του Νικολάου,

   6) Παρλαβάτζα Βασίλειο του Νικολάου,

   7) Δοντά Περικλή του Νικολάου,

   8) Πεντάζο Ηλία του Παναγιώτη,

   9) Σιγανίδη Γεώργιο του Κωνσταντίνου,

   10) Μομφερράτο Γεώργιο του Νικολάου,

   11) Στυλιανό Φράγκο, του Φραγκούλη

Οι παραπάνω θα διαχειρίζονται τις επείγουσες υποθέσεις της καθώς και τη διενέργεια των αναγκαίων διαχειριστικών πράξεων για την ομαλή λειτουργία της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων και των απαραίτητων ενεργειών για την επίτευξη εξυγίανσης έως την συζήτηση της αίτησης και υπό τον όρο αυτής.

Σημειώνεται ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει ζητήσει στη σημερινή Γενική Συνέλευση να πραγματοποιηθεί αναλυτική ενημέρωση των Μετόχων σε σχέση με την οικονομική και περιουσιακή κατάσταση της εταιρείας από τις αναμορφωμένες οικονομικές καταστάσεις της χρήσης 2017 έως σήμερα, τις νομικές ενέργειες που έχουν γίνει από την πλευρά της εταιρείας κατά παντός υπευθύνου καθώς και τις ενέργειες για την εξυγίανση της εταιρείας.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo