Οι καιροί είναι «περίεργοι» και το Πολεμικό Ναυτικό επιχειρεί σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 19-02-2020 20:24
Οι καιροί είναι «περίεργοι» και το Πολεμικό Ναυτικό επιχειρεί σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο
Σειρά ασκήσεων βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη την τρέχουσα εβδομάδα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα επιχειρησιακής εκπαιδεύσεως του Πολεμικού Ναυτικού με περισσότερες από 30 μονάδες του, συμφώνως με τις πληροφορίες μας, να συμμετέχουν σε ασκήσεις στο Αιγαίο και σε διασυμμαχικές επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή της κεντρικής και ανατολικής Μεσογείου.

Πιο συγκεκριμένα, μία σειρά ασκήσεων βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη την τρέχουσα εβδομάδα στο πλαίσιο της υλοποιήσεως του προγράμματος επιχειρησιακής εκπαίδευσης του Αρχηγείου Στόλου του Πολεμικού μας Ναυτικού.

Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, έχουμε:

  • Στο Μυρτώο πέλαγος βρίσκεται σε εξέλιξη η άσκηση «Λόγχη», που αφορά προκεχωρημένη άσκηση πυρών, με τη συμμετοχή μονάδων κρούσεως επιφανείας.
  • Στην περιοχή δυτικά, νότια και ανατολικά της Κρήτης διεξάγεται η  άσκηση «Αναπνευστήρ» της Διοικήσεως Υποβρυχίων του Στόλου, με συμμετοχή μονάδων της Διοικήσεως. Θυμίζουμε ότι στη συγκεκριμένη ευρύτερη περιοχή η Τουρκία και ένα τμήμα της Λιβύης έχουν υπογράψει έκνομη συμφωνία και η ελληνική παρουσία και άσκηση υποβρυχίων (με ό,τι σημαίνει και συμβολίζει αυτό το κατ’εξοχήν επιθετικό όπλο) στη συγκεκριμένη περιοχή, τόσο νότια, ασφαλώς σημαίνει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ!
  • Την ίδια ώρα, άλλες μονάδες επιφανείας και υποβρύχια του Ελληνικού Στόλου συμμετέχουν στις πολυεθνικές δυνάμεις και διασυμμαχικές επιχειρήσεις/ασκήσεις στην ευρύτερη περιοχή της κεντρικής και ανατολικής Μεσογείου. Θυμίζουμε ότι στο πλαίσιο αυτό χθες Τρίτη η φρεγάτα «ΨΑΡΑ»  συμμετέχει στη ναυτική δύναμη Task Force 473 της Ομάδος Μάχης του γαλλικού πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου “CHARLES DE GAULLE”, στο πλαίσιο της επιχειρήσεως “FOCH 2020”, στην περιοχή της νοτιανατολικής Μεσογείου και στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Έξυπνες ασφαλώς κινήσεις, με τακτική και στρατηγική σημασία, που χωρίς να «προκαλείς» είσαι παντού και δείχνεις την σημαία εκεί που πρέπει. Κάτι που λόγω της φύσεως του Κλάδου, ΜΟΝΟ το Πολεμικό Ναυτικό μπορεί να κάνει!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo