Γαλλία: Το πλοίο Ocean Viking διέσωσε άλλους 92 μετανάστες ανοικτά της Λιβύης

Newsroom L&O 19-02-2020 20:09
Γαλλία: Το πλοίο Ocean Viking διέσωσε άλλους 92 μετανάστες ανοικτά της Λιβύης
Πλέον μεταφέρει συνολικά 274 διασωθέντες

Το πλοίο θαλάσσιων διασώσεων Ocean Viking περισυνέλεξε σήμερα 92 ανθρώπους που επέβαιναν σε ένα φουσκωτό στα ανοιχτά της Λιβύης, ανεβάζοντας στους 274 τον συνολικό αριθμό των διασωθέντων που μεταφέρει πλέον, όπως έγινε γνωστό από τη μη κυβερνητική οργάνωση SOS Méditerranée.

Οι 92, μεταξύ των οποίων υπάρχουν πολλές γυναίκες και παιδιά, εντοπίστηκαν κοντά στην πετρελαϊκή εξέδρα της Σαμπράτα.

Το πρωί της Τρίτης το πλήρωμα του σκάφους που έχει ναυλωθεί από τη SOS Méditerranée σε συνεργασία με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα είχε διασώσει άλλους 84 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και 21 ασυνόδευτους ανήλικους από το Μπαγκλαντές, τη Σομαλία και το Μαρόκο. Αργότερα την ίδια ημέρα περισυνέλεξε άλλους 98 ανθρώπους από τη Νιγηρία, τη δυτική Αφρική και το Σουδάν, που είχαν αναχωρήσει από τη Λιβύη με ένα φουσκωτό σκάφος. Μεταξύ αυτών ήταν και 14 ασυνόδευτοι ανήλικοι.

Από το καλοκαίρι του 2018, διαδεχόμενη την Ιταλία, η λιβυκή ακτοφυλακή έχει αναλάβει να συντονίζει τις επιχειρήσεις διάσωσης σε μια τεράστια "ζώνη έρευνας και διάσωσης" που ξεπερνά τα χωρικά ύδατα της Λιβύης. Σύμφωνα με τη SOS Méditerranée η εμπόλεμη Λιβύη αδυνατεί να φέρει σε πέρας την αποστολή αυτή που της έχει εμπιστευθεί η Ευρώπη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo