ΕΛ.ΑΣ. για «Σαράφη» και «Κελέση»: Αναζητούνται αλλά δεν παρακολουθούνται!

Newsroom L&O 19-02-2020 18:50 Τελευταία ενημέρωση: 19-02-2020 19:03
ΕΛ.ΑΣ. για «Σαράφη» και «Κελέση»: Αναζητούνται αλλά δεν παρακολουθούνται!
Τι ανακοίνωσε το Τμήμα Προστασίας Μαρτύρων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής

Στο θέμα της βίαιης προσαγωγής και της αναζήτησης των προστατευόμενων μαρτύρων με τις κωδικές ονομασίας, «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση», αναφέρεται με επίσημη ανακοίνωσή του το Τμήμα Προστασίας Μαρτύρων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «αναζητούνται, με βάση εντάλματα βίαιης προσαγωγής της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, οι μάρτυρες με τις κωδικές ονομασίες "Μάξιμος Σαράφης" και "Αικατερίνη Κελέση"».

Στην ανακοίνωση «διευκρινίζεται ότι, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις της Εισαγγελίας Εφετών και τις εντολές της Εισαγγελίας Διαφθοράς, τα μέτρα προστασίας των παραπάνω προσώπων, των οποίων επιλαμβάνεται η Αστυνομία, αφορούν μόνο στη χρήση των παραπάνω κωδικών ονομασιών, αντί των πραγματικών στοιχείων ταυτότητάς τους, καθώς και σε οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο μέτρο, ώστε να διασφαλίζεται η πλήρης ανωνυμία τους».

«Κατά συνέπεια στα μέτρα προστασίας που λαμβάνονται από την Αστυνομία δεν περιλαμβάνονται ούτε η φύλαξη, ούτε κάθε άλλου είδους παρακολούθηση των μαρτύρων. Η Αστυνομία παραμένει σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές των οποίων τις εντολές εφαρμόζει», καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε και:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo