Βίντεο - ντοκουμέντο από τις επιδρομές στη Συρία: Ρωσικά αεροσκάφη «εξαφανίζουν» αντάρτες!

Newsroom L&O 19-02-2020 16:22 Τελευταία ενημέρωση: 19-02-2020 16:29
Βίντεο - ντοκουμέντο από τις επιδρομές στη Συρία: Ρωσικά αεροσκάφη «εξαφανίζουν» αντάρτες!
Τα ρωσικά μαχητικά με τις επιδρομές τους ανοίγουν τον δρόμο για τις δυνάμεις του Άσαντ

Καθοριστικός είναι ο ρόλος της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας στις επιχειρήσεις των κυβερνητικών δυνάμεων της Συρίας στις επαρχίες Ιντλίμπ και Χαλέπι.Την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου τα ρωσικά αεροσκάφη απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση Hmeimim και πραγματοποίησαν 30 αεροπορικές επιδρομές, καθιστώντας αυτή τη μεγαλύτερη επίθεση στη Συρία για φέτος.

Βίντεο – ντουκουμέντο από τις επιδρομές της ρωσικής αεροπορίας:

Εν τω μεταξύ το Κρεμλίνο προειδοποίησε σήμερα την Τουρκία κατά μιας στρατιωτικής επέμβασης εναντίον των συριακών δυνάμεων στην Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας, λίγη ώρα αφού ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε ότι μια τουρκική επιχείρηση στην περιοχή «είναι θέμα χρόνου».

«Πρόκειται για μια επιχείρηση εναντίον της νόμιμης κυβέρνησης της Συριακής Δημοκρατίας και των ενόπλων δυνάμεων της Συριακής Δημοκρατίας η οποία θα είναι αναμφισβήτητα η χειρότερη επιλογή», τόνισε ο Ντμίτρι Πεσκόφ εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Ο Πεσκόφ πρόσθεσε εξάλλου ότι η Μόσχα και η Άγκυρα παραμένουν σε επαφή προκειμένου να αποφευχθεί η περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης στην Ιντλίμπ.

«Ήμασταν ικανοποιημένοι από τις συμφωνίες στις οποίες καταλήξαμε πριν από περισσότερο από έναν χρόνο στο Σότσι (…) και σταματήσαμε να είμαστε ικανοποιημένοι αφού αντάρτες και τρομοκρατικές οργανώσεις ξεκίνησαν την επιχείρησή τους από την Ιντλίμπ εναντίον των συριακών ενόπλων δυνάμεων και των ρωσικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων», επισήμανε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo