Παπαγγελόπουλος: Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται - Κανένα στοιχείο δεν προέκυψε σε βάρος μου

Newsroom L&O 19-02-2020 12:35 Τελευταία ενημέρωση: 19-02-2020 12:37
Παπαγγελόπουλος: Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται - Κανένα στοιχείο δεν προέκυψε σε βάρος μου
Κάνει λόγο για «άθλιους σκευωρούς και αδίστακτους πολιτικούς διώκτες» του

Επιμένει στην αθωότητά του ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος με νέα σημερινή του δήλωση στην οποία αναφέρει ότι από την έρευνα της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για τυχόν παρεμβάσεις του στο έργο της εισαγγελίας Διαφθοράς και στην υπόθεση της Novartis δεν προέκυψε κανένα στοιχείο σε βάρος του.

«Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται» δηλώνει ο κ. Παπαγγελόπουλος και κάνει λόγο για «άθλιους σκευωρούς και αδίστακτους πολιτικούς διώκτες» του. Μάλιστα, υποστηρίζει πως για να υπάρξει, δίωξη, ανάκριση ή προανάκριση ή προκαταρκτική εξέταση για πράξεις που τυχόν τέλεσε ως υπουργός δεν επιτρέπεται χωρίς προηγούμενη απόφαση της Βουλής. Καλεί δε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα και την εισαγγελία του Αρείου Πάγου «να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Αναλυτικά, η νέα δήλωση του κ. Παπαγγελόπουλου έχει ως εξής:

«Οι συνεχείς παραβιάσεις του Συντάγματος, τα αλλεπάλληλα κοινοβουλευτικά και νομικά πραξικοπήματα δεν ωφέλησαν τους άθλιους σκευωρούς και αδίστακτους πολιτικούς διώκτες μου.

Κανένα στοιχείο δεν έχει προκύψει σε βάρος μου.

Για να αποφύγουν την άμεση γελοιοποίησή τους επιδιώκουν τη διεύρυνση του σαθρού σε βάρος μου κατηγορητηρίου. Μεγαλύτερη απόδειξη της αθωότητάς μου δεν υπάρχει. Ας ερευνήσουν ό,τι θέλουν και όσο θέλουν. 

Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται.

Τους συμβουλεύω όμως για να κρατήσουν μία ελάχιστη επίφαση νομιμότητας να μην λησμονούν τα άρθρα 86 παρ. 1, 2και 3 του Συντάγματος και 5 παρ. 1 του Ν. 3126/2003. Συμφώνως με αυτά δίωξη, ανάκριση ή προανάκριση ή προκαταρκτική εξέταση για πράξεις που τυχόν τέλεσα ως υπουργός δεν επιτρέπεται χωρίς προηγούμενη απόφαση της Βουλής. Απόφαση η οποία λαμβάνεται μετά την υποβολή πρότασης 30 τουλάχιστον βουλευτών, με συγκεκριμένη αναφορά στα στοιχεία της αξιόποινης πράξης, διαφορετικά είναι απαράδεκτη. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας και η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

 
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo