Υπόθεση Novartis: Στον Άρειο Πάγο καταθέτει η Ξένη Δημητρίου

Κατερίνα Μάνθου 19-02-2020 12:26 Τελευταία ενημέρωση: 19-02-2020 12:27
Υπόθεση Novartis: Στον Άρειο Πάγο καταθέτει η Ξένη Δημητρίου
Δικαστικές πηγές χαρακτήριζαν την κλήτευση της κυρίας Δημητρίου ως ιδιαίτερα σημαντική για την έρευνα

Ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευ. Ζαχαρή, βρίσκεται η τέως εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου και καταθέτει για την υπόθεση της Novartis.

Δικαστικές πηγές χαρακτήριζαν την κλήτευση της κυρίας Δημητρίου ως ιδιαίτερα σημαντική για την έρευνα που διεξάγει η εισαγγελία του Αρείου Πάγου αναφορικά με τους δικονομικούς χειρισμούς που έγιναν στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εξέταση της κυρίας Δημητρίου ήταν «μονόδρομος» για τους εισαγγελείς μετά την συμπληρωματική κατάθεση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή.

Στην κατάθεσή του αυτή ο κ. Αγγελής είχε καταγγείλει ότι η κ. Δημητρίου γνώριζε τόσο την ταυτότητα του αποκαλούμενου Ρασπούτιν, όσο και το οργανωμένο σχέδιο που φέρεται να υπήρχε για την προφυλάκιση τριών πολιτικών (Αντώνη Σαμαρά, Άδωνι Γεωργιάδη και Ανδρέα Λοβέρδου) στο πλαίσιο της έρευνας για τη φαρμακοβιομηχανία.

Όπως είναι αναμενόμενο η κ. Δημητρίου θα ερωτηθεί για τα όσα είχε αναφέρει ο κ. Αγγελής για εκείνη. Πάντως, η κατάθεσή της τέως εισαγγελέως του Αρείου Πάγου αξιολογείται πάντως ως ιδιαίτερα σημαντική λόγω του θεσμικού της ρόλου που είχε την χρονική περίοδο που βρίσκονταν σε εξέλιξη οι έρευνες για τη φαρμακοβιομηχανία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo