Δικαστές: Δίκαια τα αιτήματα των δικαστικών υπαλλήλων, να τα δει άμεσα η Πολιτεία

Κατερίνα Μάνθου 19-02-2020 07:33 Τελευταία ενημέρωση: 19-02-2020 07:36
Δικαστές: Δίκαια τα αιτήματα των δικαστικών υπαλλήλων, να τα δει άμεσα η Πολιτεία
Αναμένεται να συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ)

Στο πλευρό των δικαστικών υπαλλήλων, οι οποίοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις της (δίωρες καθημερινές διακοπές 9 με 11: 00 πμ) ζητώντας ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής των δικαστηρίων και πρόσληψη ανθρώπινου δυναμικού, τάσσεται η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ). Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της η ΕΔΕ αναφέρει πως θεωρεί τα αιτήματά των δικαστικών υπαλλήλων για πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων και εκσυγχρονισμό της υλικοτεχνικής υποδομής του συστήματος απονομής δικαιοσύνης «δίκαια και αναγκαία να υλοποιηθούν».

Όπως επισημαίνει η ΕΔΕ «η υλοποίησή τους θα πρέπει να αποτελέσει άμεση προτεραιότητα της Πολιτείας, καθώς οι δικαστικοί υπάλληλοι εργάζονται άοκνα υπό αντίξοες συνθήκες». Μάλιστα, η Ένωση σημειώνει πως «δικαστές, εισαγγελείς, δικηγόροι και δικαστικοί υπάλληλοι βιώνουμε από κοινού τις διαχρονικές παθογένειες του συστήματος απονομής δικαιοσύνης από τις ελλείψεις σε έμψυχο και άψυχο υλικό και συντονίζουμε τις προσπάθειές μας για βελτίωση των συνθηκών εργασίας στο χώρο της Δικαιοσύνης».

Την ίδια ώρα, την ερχόμενη Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου, αναμένεται να συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ), «προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση και να προσδιορίσει - εισηγηθεί προς τους Πρωτοβάθμιους Συλλόγους τις περαιτέρω μορφές δράσης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo