Γιατί η ΕΛ.ΑΣ. αδυνατεί να εντοπίσει τον προστατευόμενο μάρτυρα «Μάξιμο Σαράφη»;

Newsroom L&O 19-02-2020 08:05
Γιατί η ΕΛ.ΑΣ. αδυνατεί να εντοπίσει τον προστατευόμενο μάρτυρα «Μάξιμο Σαράφη»;
Πώς λειτουργεί το πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων
Ερωτήματα είναι φυσικό να προκαλεί η «αδυναμία εύρεσης» του προστατευόμενου μάρτυρα «Μάξιμου Σαράφη» από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ για να καταθέσει στη ΓΑΔΑ στα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου-Novartis, όπως είχε προγραμματιστεί για χθες και εφόσον διετάχθη η βίαιη προσαγωγή του.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά σε σχέση με τη λειτουργία του, το πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων δεν προβλέπει τη μόνιμη συνοδεία του μάρτυρα, για την ασφάλειά του ή την προστασία του, από τη στιγμή που ο ίδιος δεν έχει δώσει τα πραγματικά του στοιχεία.

Συνήθως, σύμφωνα με το skai.gr, καλεί ο ίδιος στο τμήμα προστασίας μαρτύρων τον αρμόδιο χειριστή αξιωματικό, ο οποίος είναι ο μοναδικός που γνωρίζει τα πραγματικά του στοιχεία και τα φυσικά του χαρακτηριστικά, ώστε να μπορεί να επιβεβαιώσει την ταυτότητά του. 

Στην υπόθεση του «Μάξιμου Σαράφη» το δημοσίευμα αναφέρει πως η τελευταία επαφή του αξιωματικού με τον μάρτυρα έγινε την προηγούμενη εβδομάδα, κατά την οποία του δόθηκε η κλήση για την κατάθεσή του στη ΓΑΔΑ.

Χθες, Τρίτη, ο προστατευόμενος μάρτυρας αναζητήθηκε σε όλα τα σημεία που είχε δηλώσει για να έρχεται σε επαφή με τον αξιωματικό, ωστόσο ήταν άφανατος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo