Συρία: Πατέρας έκανε «παιχνίδι» τη φρίκη του πολέμου και η κόρη του γελά με τις βόμβες (βίντεο)

Newsroom L&O 18-02-2020 20:17
Συρία: Πατέρας έκανε «παιχνίδι» τη φρίκη του πολέμου και η κόρη του γελά με τις βόμβες (βίντεο)
Κυριολεκτικά ραγίζει καρδιές το βίντεο από την αιματοβαμμένη Ιντλίμπ

«Είναι αεροπλάνο ή βόμβα;», ρωτά ο Αμπντουλάχ Μοχάμαντ την κόρη του, Σέλβα. «Βόμβα κι όταν πέσει θα γελάσουμε», απαντά το κοριτσάκι, που ξεκαρδίζεται στα γέλια μόλις ακούγεται η έκρηξη.

Η φρίκη του πολέμου στη Συρία, οδήγησε έναν Σύρο πατέρα στα χνάρια του Μπενίνι, ο οποίος στην αριστουργηματική ταινία «η ζωή είναι ωραία» για χάρη του γιου του μετέτρεψε σε «παιχνίδι» τον εγκλεισμό σε στρατόπεδο συγκέντρωσης των ΝΑΖΙ.

Το βίντεο αναδημοσιεύτηκε αρκετές φορές με πληθώρα θετικών σχολίων στα social media. Επαινούν τους «ηρωικούς» γονείς. Η οικογένεια του Αμπντουλάχ Μοχάμαντ αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι της στην Σαρακίμπ, στην Ιντλίμπ και τώρα φιλοξενούνται σε φιλικό σπίτι στην πόλη Σαρμάντα της ίδιας επαρχίας, όπου ακούγονται διαρκώς εκρήξεις.Ο πατέρας εξήγησε ότι σκέφτηκε αυτό το παιχνίδι, σε μια προσπάθεια να προστατεύσει την κόρη του από τις ψυχολογικές επιπτώσεις του πολέμου που έχει δει σε άλλα παιδιά της περιοχής. «Είναι ένα παιδί που δεν καταλαβαίνει τον πόλεμο. Αποφάσισα να της μάθω αυτό το παιχνίδι, για να μην καταρρεύσει ο ψυχισμός της. Να μην επηρεαστεί από ασθένειες που προκαλεί ο φόβος», είπε στο Sky News.

Διαβάστε και:

Συρία: Στους 900.000 οι εκτοπισμένοι στο Ιντλίμπ! - «Μωρά πεθαίνουν από το κρύο»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo