Ειδικοί Φρουροί: Εργασιακός μεσαίωνας στα τμήματα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών

Newsroom L&O 18-02-2020 15:48
Ειδικοί Φρουροί: Εργασιακός μεσαίωνας στα τμήματα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών
Συνάντηση του ΣΕΦΕΑΑ την Τετάρτη με τον Ταξίαρχο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών

Τις εργασιακές συνθήκες που διαμορφώνονται στα κεντρικά τμήματα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής (ΣΕΦΕΑΑ), προαναγγέλοντας, μάλιστα, συνάντηση την Τετάρτη για τα εργασιακά ζητήματα με τον Ταξίαρχο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, Σκούρα Ιωάννη

Το ΔΣ του ΣΕΦΕΑΑ, τονίζεται στην ανακοίνωση, «το τελευταίο διάστημα έχει γίνει αποδέκτης εκατοντάδων καταγγελιών συναδέλφων, οι οποίοι υπηρετούν στα κεντρικά τμήματα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, από τα οποία τμήματα προκύπτει ότι οφείλονται χιλιάδες ημερήσιες αναπαύσεις προς το προσωπικό».

«Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το Α.Τ. Εξαρχείων, ένα κομβικό τμήμα, το οποίο δέχεται  καθημερινά εκατοντάδες προσαγωγές από τις αστυνομικές επιχειρήσεις οι οποίες λαμβάνουν χώρα στην περιοχή, στο οποίο οι οφειλόμενες ημερήσιες αναπαύσεις ξεπερνούν τις 750, ενώ οι ελάχιστες που δίνονται εντός της εβδομάδας, χορηγούνται μόνο με την αυτοδίκαια χρήση εκ μέρους των συναδέλφων».

«Το ΔΣ του ΣΕΦΕΑΑ», σημειώνεται στην ανακοίνωση, «πάντα μέσα στα πλαίσια του θεσμικού του ρόλου και με γνώμονα την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων, στις 19/02/20, θα συναρτηθεί με τον Ταξίαρχο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, κ. Σκούρα Ιωάννη, ώστε να του γνωστοποιήσει τα παραπάνω, αναζητώντας λύση στα πολλαπλά προβλήματα, ώστε να μην βιώνουν οι συνάδελφοι έναν εργασιακό μεσαίωνα».

«Το ΣΕΦΕΑΑ, χωρίς φτηνές και άσκοπες κινήσεις εντυπωσιασμού, δεν θα εγκαταλείψει τους συναδέλφους μόνους, να "τραβάνε κουπί" στην εργασιακή γαλέρα στην οποία βρίσκονται», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΕΦΕΑΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo