Απεργούν προαστιακός και τρένα παρά τη χθεσινή ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Newsroom L&O 18-02-2020 07:19 Τελευταία ενημέρωση: 18-02-2020 07:43
Απεργούν προαστιακός και τρένα παρά τη χθεσινή ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Ταλαιπωρία για το κοινό που βρέθηκε το πρωί στις αποβάθρες

Μια δυσάρεστη έκπληξη και αρκετή ταλαιπωρία περίμενε σήμερα το πρωί το επιβατικό κοινό που βρέθηκε στις αποβάθρες του Προαστιακού και των τρένων, καθώς δεν εμφανίστηκε συρμός.

Παρά την επίσημη ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η οποία χθες ενημέρωνε  δημοσίως τον κόσμο χθες πως τραίνα και προαστιακός θα λειτουργήσουν κανονικά σήμερα, ημέρα της 24ωρης απεργίας για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, ο προαστικαός δεν κινήθηκε,.

Ο επίσημος λόγος που συμβαίνει αυτό δεν έχει γίνει γνωστός, ωστόσο οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για απεργία των ρυθμιστών κυκλοφορίας.

Χειρόφρενο σε όλα τα ΜΜΜ της Αθήνας

Με 24ωρη απεργία αντιδρούν στο ασφαλιστικό οι εργαζόμενοι του Εργατικού Κέντρου Αθηνών (ΕΚΑ) σήμερα Τρίτη 18 Φεβρουαρίου. 

Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να τραβήξουν «χειρόφρενο» σε λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ αλλά και στο μετρό. 

«Η κυβέρνηση, ξέχασε πολύ γρήγορα τις δεσμεύσεις της για κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου και προχωράει σε μια νέα αντιασφαλιστική επίθεση, προωθώντας ένα νομοσχέδιο, το οποίο συνεχίζει με μικροβελτιώσεις, στην ίδια φιλοσοφία και πολιτική του προηγούμενου απαράδεκτου νόμου. Όπως διαπιστώνουμε, οι αυξήσεις στις συντάξεις που είχε υποσχεθεί, είναι τελικά ψίχουλα, συγκριτικά με τις απώλειες του συνταξιοδοτικού εισοδήματος, ιδιαίτερα κατά την τελευταία δεκαετία» τονίζει σε ανακοίνωση του το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ».

Και συνεχίζει «διεκδικούμε:

Δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση. Καμία ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης.
Ένταξη των ηλεκτροδηγών της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε στα ΒΑΕ με αναδρομική ισχύ, ώστε να αρθεί το ασφαλιστικό κενό των προηγούμενων ετών και ανάληψη του κόστους από το Κράτος.

Επαναφορά των ΒΑΕ όπου έχουν καταργηθεί και την επέκτασή τους στις ειδικότητες της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.
Υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης, η οποία να ανταποκρίνεται τόσο στις πραγματικές ανάγκες, όσο και στις ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας των ειδικοτήτων της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.».

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι των ΗΛΠΑΠ επισημαίνουν, μεταξύ άλλων, ότι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο «ιδιωτικοποιεί την κοινωνική ασφάλιση και σπρώχνει χιλιάδες νέους εργαζόμενους στα ιδιωτικά ξένα κεφάλαια. Η ασφάλεια και η υγεία των εργαζομένων δεν μπορεί να είναι «κόστος» ούτε τζόγος. Ζητάμε να επιστραφούν άμεσα τα κλεμμένα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo