Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί επέκρινε την συνάντηση στην Αμμόχωστο

Newsroom L&O 17-02-2020 18:29 Τελευταία ενημέρωση: 17-02-2020 18:30
Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί επέκρινε την συνάντηση στην Αμμόχωστο
Όπως είπε, θα έχει νόημα να συζητηθεί το θέμα εντός του διεθνούς δικαίου, χωρίς αντιπαράθεση με τον ΟΗΕ, με έναν τρόπο που θα συμβάλλει στην επίτευξη λύσης

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί επέκρινε τη συνάντηση που έγινε στο Βαρώσι το Σάββατο, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της Νταγιαλόκ, και επέκρινε το γεγονός ότι αυτή έγινε πριν τις παράνομες εκλογές.

Ο Ακιντζί είπε ακόμα ότι είναι πολύ λανθασμένη η συνάντηση όσον αφορά τόσο τους στόχους της, που μπορεί εύκολα να καταλάβει ο καθένας, όσο και το εύρος και το χρονοδιάγραμμα της συμμετοχής.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης ανήρτησε την ανακοίνωση του σε λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέροντας πως η περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου, «δεν πρέπει να μείνει αδρανής», ωστόσο πρόσθεσε ότι θα έχει νόημα να συζητηθεί το θέμα εντός του διεθνούς δικαίου, χωρίς αντιπαράθεση με τα ΗΕ, με έναν τρόπο που θα συμβάλλει στην επίτευξη λύσης.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι στη σύσκεψη που είχε γίνει στο «προεδρικό» τον Ιούλιο του 2017, με τη συμμετοχή του Τουρκικού ΥΠΕΞ και τη συμμετοχή όλων των «κοινοβουλευτικών κομμάτων», είχε συμφωνηθεί να δοθεί προτεραιότητα στην πρωτοβουλία για τους Μαρωνίτες και να πραγματοποιηθεί «περαιτέρω μελέτη για το περίπλοκο θέμα των Βαρωσίων, το οποίο έχει και διαστάσεις που σχετίζονται με τα Ηνωμένα Έθνη».

Στην πορεία, η τότε «τετραμερής κυβέρνηση» δεν προχώρησε με το θέμα της επιστροφής των Μαρωνιτών, ενώ η νυν «κυβέρνηση» ανακοίνωσε χωρίς καμία διαβούλευση με την «προεδρία» την πρωτοβουλία για τα Βαρώσια πέρυσι το καλοκαίρι, ανέφερε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΚΥΠΕ

Διαβάστε και:

Κύπρος: Στην ηγεσία της Ε.Ε. θέτει το θέμα της Αμμοχώστου ο Νίκος Αναστασιάδης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo