ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Στο ΣτΕ Ξάνθη και ΠΑΟΚ ζητώντας να ακυρωθούν οι αποφάσεις ΕΕΑ-Αυγενάκη

Κατερίνα Μάνθου 17-02-2020 17:37
Στο ΣτΕ Ξάνθη και ΠΑΟΚ ζητώντας να ακυρωθούν οι αποφάσεις ΕΕΑ-Αυγενάκη
Υποστηρίζουν πως θα υποστούν ανεπανόρθωτη ηθική και οικονομική βλάβη, αλλά και ότι θα πληγεί και η αξιοπιστία των ποδοσφαιρικών εταιρειών και των μετόχων τους

Να ακυρωθεί η ανάκληση της συμμετοχής τους στο πρωτάθλημα, ζητούν με προσφυγές (αιτήσεις ακυρώσεως) που κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) οι ομάδες της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ.

Βασικό τους επιχείρημα είναι ότι θα υποστούν ανεπανόρθωτη βλάβη στην φερεγγυότητα των ποδοσφαιρικών εταιρειών και των μετόχων τους, όπως και οικονομική ζημιά πολλών εκατομμυρίων ευρώ, λόγω απώλειας εσόδων από την πώληση εισιτηρίων, τηλεοπτικών δικαιωμάτων κ.ά.

Μάλιστα, η Ξάνθη ζητά να ακυρωθεί η απόφαση του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, με τις οποία αντικαταστάθηκαν δυο μέλη και ο πρόεδρος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, ενώ επιβλήθηκαν πρόστιμα και στις δύο ομάδες.

Επιπλέον, ΠΑΟΚ και Ξάνθη ζητούν και την έκδοση προσωρινής διαταγής από το ΣτΕ, ενώ έχουν καταθέσει και αίτηση αναστολής.

Να σημειωθεί ότι η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού με απόφασή της κατά πλειοψηφία (3-2) αποφάσισε την ανάκληση πιστοποιητικού του ΠΑΟΚ για πολυιδιοκτησία και της Ξάνθης για το μετοχολόγιό της.

Τώρα, στις προσφυγές που κατέθεσαν στο ΣτΕ ΠΑΟΚ και Ξάνθη, υποστηρίζουν πως θα υποστούν ανεπανόρθωτη ηθική και οικονομική βλάβη, αλλά και ότι θα πληγεί και η αξιοπιστία των ποδοσφαιρικών εταιρειών και των μετόχων τους, οι οποίοι φέρονται να κινούνται στο σκοτεινό παρασκήνιο και να χρησιμοποιούν παρένθετα πρόσωπα, να μετέρχονται τεχνασμάτων και εικονικών συμφωνιών, προκειμένου να καταστρατηγήσουν το ιδιοκτησιακό καθεστώς των αθλητικών Ανωνύμων Εταιρειών.

Τέλος, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι δυο ομάδες, οι επίμαχες αποφάσεις επιφέρουν ποινή απώλειας διεκδίκησης του πρωταθλήματος της Super League για το 2019-2020 και απώλεια συμμετοχής για το 2020-2021 στο Champions League, υποστηρίζουν οι δύο ομάδες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo