19.4 C
Athens
18.7 C
Thessaloniki
Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
More

    Ασφαλιστικό – Απεργούν την Τρίτη οι δικαστικοί και οι υπάλληλοι των φυλακών Κορυδαλλού


    Στον αέρα αναμένεται να βρεθούν αύριο Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου, εκατοντάδες δίκες στα πολιτικά και ποινικά δικαστήρια, λόγω αποχής των δικηγόρων από την άσκηση των καθηκόντων τους και της συμμετοχής των δικαστικών υπαλλήλων και των υπαλλήλων των φυλακών Κορυδαλλού στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ «με κεντρικό αίτημα να μην ψηφιστεί από τη Βουλή το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης».
    Ειδικότερα, η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ) με ανακοίνωσή της καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν στην απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, διεκδικώντας την «κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν4387/16) και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων», την «επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης», την «πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων» αλλά και τη «δημόσια, καθολική, υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση».
    Την ίδια ώρα, με επιστολή του, προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοΐδη, το σωματείο υπαλλήλων δικαστικής φυλακής Κορυδαλλού, ανακοίνωσε και εκείνο την συμμετοχή των μελών της στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ «για τον αντιασφαλιστικό νόμο της κυβέρνησης».
    Λόγω της συμμετοχής των υπαλλήλων της φυλακής στην απεργία, δεν θα πραγματοποιηθούν, επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων, συνηγόρων τους αλλά και παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων. Αντίθετα, σύμφωνα με την επιστολή των υπαλλήλων των φυλακών, με προσωπικό ασφαλείας «θα πραγματοποιηθούν αποφυλακίσεις, μεταγωγές κρατουμένων από και προς τις αρχές που εξετάζουν την παράταση ή μη της κράτησής τους, δικαστήρια που υπόκεινται σε παραγραφή ή συμπλήρωσης του 18μηνου, τακτικές ή έκτακτες παραλαβές και μεταγωγές από και προς τα ν νοσηλευτικά ιδρύματα, καθώς και όλες οι εσωτερικές λειτουργίες των φυλακών».
    Αποχή και από τους δικηγόρους για το «αγωγόσημο»
    Στο «χορό» των αυριανών κινητοποιήσεων μπαίνουν, όμως, και δικηγόροι διαμαρτυρόμενοι για την επιβολή τέλους δικαστικού ενσήμου στις αναγνωριστικές αγωγές με το ν.4640/2019. Κατά πλειοψηφία (11 υπέρ, 6 κατά και 1 λευκό), ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας (ΔΣΑ) επικύρωσε την απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος της 11.1.2020 για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων του σώματος κατά της επιβολής τέλους δικαστικού ενσήμου.
    Στο πλαίσιο αυτό, οι δικηγόροι θα πραγματοποιήσουν την ημέρα της αποχής και εκδήλωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει ο ΔΣΑ. Να σημειωθεί ότι την παραπάνω απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος έχουν ήδη επικυρώσει και τα Διοικητικά Συμβούλια των Δικηγορικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης και Πειραιώς, καθώς και το σύνολο σχεδόν των υπολοίπων Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ