Τουρκία: Αθωώθηκε η συγγραφέας Ασλί Ερντογάν - Κατηγορούνταν για τρομοκρατία

Newsroom L&O 14-02-2020 15:27
Τουρκία: Αθωώθηκε η συγγραφέας Ασλί Ερντογάν - Κατηγορούνταν για τρομοκρατία
Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης αθώωσε τη διάσημη συγγραφέα
Αθώα έκρινε σήμερα δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης την Τουρκάλα συγγραφέα Ασλί Ερντογάν η οποία κατηγορούνταν για «τρομοκρατικές δραστηριότητες».

Το δικαστήριο έκρινε αθώα την Ερντογάν, η οποία δεν έχει συγγενική σχέση με τον πρόεδρο της Τουρκίας για τις κατηγορίες της «απόπειρας προσβολής της ακεραιότητας του κράτους» και της «συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση». Επίσης ζήτησε την απαλλαγή της από την κατηγορία της «διασποράς τρομοκρατικής προπαγάνδας».

Η Ασλί Ερντογάν, συγγραφέας πολλών βιβλίων που έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες δικαζόταν επειδή συνεργάστηκε με την κουρδική εφημερίδα Ozgur Gundem, η οποία πλέον έχει κλείσει, καθώς εκτιμάται ότι συνδεόταν με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).

Η συγγραφέας, αφού κρατήθηκε επί 136 ημέρες στη φυλακή, αφέθηκε ελεύθερη στα τέλη του Δεκεμβρίου του 2016 και κατάφερε να πάρει πίσω το διαβατήριό της τον Σεπτέμβριο του 2017 οπότε έφυγε για τη Γερμανία.

Από τότε ζει στη Φρανκφούρτη και στόχος της είναι να υπερασπιστεί όσους εξακολουθούν να κρατούνται στις φυλακές της Τουρκίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo