Μπαλάσκας: «Όταν είσαι όμορφος και αστυνομικός, θα περάσεις ωραία στη φυλακή»

Newsroom L&O 14-02-2020 09:16 Τελευταία ενημέρωση: 14-02-2020 11:08
Μπαλάσκας: «Όταν είσαι όμορφος και αστυνομικός, θα περάσεις ωραία στη φυλακή»
«Δεν μπορεί να φοράει τη στολή, να παίρνει το υπηρεσιακό όπλο και να κάνει ληστείες σε περιπτεράδες», είπε ο Σταύρος Μπαλάσκας

Συνελήφθη από συναδέλφους του την Πέμπτη, ένας 29χρονος αστυφύλακας ο οποίος είχε διαπράξει ένοπλες ληστείες σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο Περιστέρι και σε περίπτερο στο Γαλάτσι.

Μάλιστα, από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι από τον περασμένο Δεκέμβρη, είχε διαπράξει άλλες εννέα ένοπλες ληστείες σε οκτώ πρατήρια υγρών καυσίμων και σε περίπτερο, σε Αγία Παρασκευή, Χαλάνδρι, Ηλιούπολη και Γαλάτσι, από όπου αφαίρεσε συνολικά περίπου 4.400 ευρώ.

Θέση για το περιστατικό πήρε ο Στράτος Μπαλάσκας, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, ο οποίος καταδίκασε τις πράξεις του συναδέλφου του χαρακτηρίζοντάς τες απαράδεκτες.

«Δεν μπορεί να αμαυρώνει 57.000 συναδέλφους του. Δεν μπορώ να ακούω ότι αστυνομικός είναι ληστής. Δεν μπορεί να φοράει τη στολή, να παίρνει το υπηρεσιακό όπλο και να κάνει ληστείες σε περιπτεράδες», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ANT1.

Μάλιστα, δήλωσε ότι έχει ενημερωθεί ότι είναι όμορφος... «Όταν είσαι όμορφος και αστυνομικός, θα περάσεις πολύ όμορφα στη φυλακή» είπε στη συνέχεια ο Σταύρος Μπαλάσκας με νόημα.

Αμέσως μετά τη δήλωση αυτή ο κ. Μπαλάσκας βρέθηκε στον ΣΚΑΙ και εξηγώντας την θέση του είπε: «ο αστυνομικός αυτός, ο συνάδελφος εντός εισαγωγικών, είναι υπαρχιφύλακας, είναι σε μία υπηρεσία η οποία έχει συσταθεί μόνο και μόνο για να πιάνει ληστές και έχει χάσει 2 νεαρά παιδιά από καταδίωξη ληστών. Τι μπορώ να πω;»

«Είμαι τόσο εξοργισμένος, είμαι τόσο αηδιασμένος, είμαι τόσο νευριασμένος» προσέθεσε λέγοντας πως η κίνηση αυτή του αστυνομικού διαλύει τα πάντα, την εμπιστοσύνη των πολιτών προς την αστυνομία.

Στη συνέχεια επέμεινε στη δήλωσή του λέγοντας: «Θα περάσει όμορφα στη φυλακή, γιατί υπάρχουν άγραφοι νόμοι στις φυλακές. Ίσως δεν θα έπρεπε να υπάρχουν μέσα στη δημοκρατία μας, δυστυχώς όμως παγκοσμίως υπάρχουν για τους παιδεραστές και για τους ληστές αστυνομικούς. Δεν είναι δικό μου θέμα.»

Ο κ. Μπαλάσκας δήλωσε, ωστόσο κατά τέτοιων πράξεων, όμως, όπως είπε, δυστυχώς έτσι γίνεται.

«Πόσο να εκραγώ με έναν άνθρωπο που χρησιμοποιεί το υπηρεσιακό του όπλο και φοράει τη στολή που φοράω εγώ και έχει κάνει 10 ληστείες.», τόνισε φανερά ενοχλημένος.

Τέλος, επανέλαβε πως η τακτική αυτή που ακολουθείται στις φυλακές είναι γεγονός. «Για οποιονδήποτε βρώμικο και βρωμιάρη αστυνομικό μπαίνει στη φυλακή έχουμε επεισόδια, βιασμών και ξυλοδαρμών, τα κατακρίνουμε αλλά δυστυχώς συμβαίνει.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo