«Αγωγόσημο»: Αποχή των δικηγόρων στις 18 Φεβρουαρίου - Εκδήλωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη

Κατερίνα Μάνθου 14-02-2020 07:18
«Αγωγόσημο»: Αποχή των δικηγόρων στις 18 Φεβρουαρίου - Εκδήλωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη
Ποιο είναι το πλαίσιο της αποχής που ανακοίνωσε ο ΔΣΑ

Σε αποχή προχωρούν στις 18 Φεβρουαρίου 2020 οι δικηγόροι διαμαρτυρόμενοι για την επιβολή τέλους δικαστικού ενσήμου στις αναγνωριστικές αγωγές με το ν.4640/2019. Κατά πλειοψηφία (11 υπέρ, 6 κατά και 1 λευκό), ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας (ΔΣΑ) επικύρωσε την απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος της 11.1.2020 για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων του σώματος κατά της επιβολής τέλους δικαστικού ενσήμου.

Στο πλαίσιο αυτό, οι δικηγόροι θα πραγματοποιήσουν την ημέρα της αποχής και εκδήλωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει ο ΔΣΑ.

Σημειώνεται ότι την ως άνω απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος έχουν ήδη επικυρώσει και τα Διοικητικά Συμβούλια των Δικηγορικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης και Πειραιώς, καθώς και το σύνολο σχεδόν των υπολοίπων Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΣΑ το πλαίσιο της αποχής των δικηγόρων από την άσκηση των καθηκόντων τους έχει ως εξής:

«ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΠΟΧΗΣ

Α. ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΑ
1. Παραγραφές – Προθεσμίες
2. Για τις ποινικές υποθέσεις:
Αυτόφωρα (κρατούμενοι)
Κρατούμενοι (προσωρινώς ή κατόπιν καταδικαστικής απόφασης)
στα Πλημμελήματα όταν συντρέχει περίπτωση παραγραφής, ήτοι όταν έχει συμπληρωθεί από τον χρόνο τελέσεως της πράξεως εξαετία σε α’ βαθμό και επταετία σε β’ βαθμό.

ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΑ
1. Καταθέσεις ενδίκων βοηθημάτων και μέσων σε όλες τις διαδικασίες (πολιτικά και διοικητικά), συμπεριλαμβανομένων αιτήσεων και αγωγών.
2. Συζήτηση προσωρινών διαταγών και αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων ενώπιον πολιτικών και διοικητικών δικαστηρίων(συμπεριλαμβανομένων αιτήσεων αναστολών, αναστολών πλειστηριασμών κ.λπ.) ανεξαρτήτως εάν έχει χορηγηθεί ή όχι προσωρινή διαταγή.
3. Αντιρρήσεις (Διοικητικά)
4. Κατάθεση προτάσεων
5. Προσθήκη – Αντίκρουση
6. Εξώδικα και επιδόσεις αποφάσεων
7. Ένορκες βεβαιώσεις
8. Κλήσεις – Προσδιορισμοί

Αναβολές:
Για την διευκόλυνση όλων κατά τη διάρκεια της αποχής θα επιτρέπεται στους συναδέλφους η παράσταση ενώπιον των δικαστηρίων για την υποβολή αιτήματος αναβολής, με την υποχρέωση – στην περίπτωση μη παράστασης της πλευράς του αντιδίκου – να προβαίνουν αμελλητί και με κάθε πρόσφορο μέσο στην ενημέρωση του συναδέλφου που εκπροσωπεί την πλευρά του αντιδίκου για την ημερομηνία της νέας δικασίμου».

 
 
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo