Οι υπουργικές συζητήσεις γίνονται αλλά οι προκλήσεις και οι παραβιάσεις…παραμένουν!

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 13-02-2020 19:51
Οι υπουργικές συζητήσεις γίνονται αλλά οι προκλήσεις και οι παραβιάσεις…παραμένουν!
Σημειώθηκαν 7(!) «εικονικές αερομαχίες» (εμπλοκές) με τα αεροσκάφη ετοιμότητος της ελληνικής αεραμύνης

Μπορεί η συνάντηση των Υπουργών Αμύνης Ελλάδος και Τουρκίας Νικόλαου Παναγιωτόπουλος και Χαλουσί Ακάρ αντιστοίχως να συναντήθηκαν και να συνομίλησαν χθες το απόγευμα, στο περιθώριο της συνόδου των ομολόγων τους του ΝΑΤΟ για τη μείωση της εντάσεως στο Αιγαίο, όπου μεταξύ άλλων ο Έλληνας ΥΕΘΑ του έθεσε – συμφώνως με πηγές του Υπουργείου και το θέμα των υπερπτήσεων – σήμερα από νωρίς το πρωί οι Τούρκοι «υπερέβαλαν εαυτόν» ανεβάζοντας κατακόρυφα τον αριθμό των παραβάσεων, παραβιάσεων, εμπλοκών και υπερπτήσεων στο Αιγαίο, συμφώνως με τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ, που δημοσιοποιήθηκαν το απόγευμα.

Συμφώνως με αυτά, σήμερα, 4 σχηματισμοί, από τους οποίους 3 «ζευγάρια» μαχητικών αεροσκαφών F-16 και άλλη 1 «τετράδα» μαχητικών του ίδιου τύπου, συνολικώς 10 αεροσκάφη, από τα οποία 8 ήταν οπλισμένα, πραγματοποίησαν 9 παραβάσεις των Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών και 53(!) παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου, στο Βορειοανατολικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Από τις παραβιάσεις αυτές 14 ήταν οι υπερπτήσεις που πραγματοποίησαν τουρκικά F-16 πάνω από τα νησιά: Φαρμακονήσι, Λειψοί, Αγαθονήσι, Αρκοί, Παναγιά και Οινούσσες.  

Ακόμα σημειώθηκαν 7(!) «εικονικές αερομαχίες» (εμπλοκές) με τα αεροσκάφη ετοιμότητος της ελληνικής αεραμύνης, που έσπευσαν σε κάθε περίπτωση να τα αναχαιτίσουν όπως συμβαίνει πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις.

«Τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική» σημειώνεται από το ΓΕΕΘΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo