20.9 C
Athens
20.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
More

    Η ΕΛ.ΑΣ. θα επιτηρεί την «κανονικότητα» των καταλήψεων στα Εξάρχεια!


    Αυτό μάλιστα, είναι κανονικότητα! Η κυβέρνηση το είπε και το έκανε, έβαλε τέλος στην ανομία, την παραβατικότητα και το άβατο των Εξαρχείων. Αστυνομικοί περιπολούν στους δρόμους, οι δυνάμεις των ΜΑΤ απομακρύνθηκαν από τα περισσότερα σημεία και έχουν απομείνει μόνο στη Χαριλάου Τρικούπη και στην Μπουμπουλίνας.
    Πλέον ένα χρονίζον αίτημα των κατοίκων της περιοχής υλοποιείται και ένστολοι αστυνομικοί θα ενεργούν κανονικά, όπως άλλωστε συμβαίνει στις περισσότερες περιοχές της Αττικής. Στόχος της ηγεσίας του υπουργείου προστασίας του πολίτη, είναι να επέλθει η ομαλότητα, να απομακρυνθούν οι τοξικομανείς, να εξαρθρωθούν τα δίκτυα διακίνησης ναρκωτικών και λαθραίων τσιγάρων που δρούσαν ασύδοτα τα προηγούμενα χρόνια στην περιοχή.
    Αλλά για μια στιγμή, κάτι μοιάζει λάθος σε όλη αυτή την κανονικότητα! Μα φυσικά, οι καταλήψεις! Πρακτικά λοιπόν από το πρωί της Τετάρτης οι αστυνομικοί στο πλαίσιο των καθηκόντων τους θα επιτηρούν και την…κανονικότητα των υπό κατάληψη κτιρίων στην περιοχή, τα οποία είναι 11 στο σύνολό τους.
    Στην ουσία δηλαδή, οι αστυνομικοί καλούνται να επιβάλουν την νομιμότητα στα Εξάρχεια, γνωρίζοντας ότι σε πολλούς από τους δρόμους που θα κινούνται, θα συμβαίνει μπροστά στα μάτια τους μιας έκνομη ενέργεια! Επίσης, πίσω από τις καλές προθέσεις της ηγεσίας του υπουργείου θα πρέπει να αξιολογηθεί και ο κίνδυνος για τους αστυνομικούς που θα περιπολούν στα Εξάρχεια.
    Προφανώς και η περιπολίες σε κάθε μήκος και πλάτος της περιοχής εντάσσεται στο πλαίσιο των καθηκόντων των αστυνομικών, αλλά εκτός από τα εύσημα, θα πρέπει να αναληφθούν και οι ευθύνες σε περίπτωση που δεν κυλήσουν όλα ομαλά μετά το πρώτο διάστημα.
    Γιατί κακά τα ψέματα, τα Εξάρχεια, δεν θα μετατραπούν σε…Κολωνάκι επειδή ξεκίνησαν περιπολίες, θα χρειαστεί χρόνος και είναι δεδομένος πως θα υπάρξουν και αντιδράσεις από το αντιεξουσιαστικό κίνημα που έχει ισχυρό έρεισμα στην περιοχή.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ