Η ΠΟΜΕΝΣ για τη μοριοδότηση στελεχών που υπηρετούν στη Φρουρά Ιωαννίνων

Newsroom L&O 13-02-2020 16:07
Η ΠΟΜΕΝΣ για τη μοριοδότηση στελεχών που υπηρετούν στη Φρουρά Ιωαννίνων
Η ΠΟΜΕΝΣ αναδεικνύει το θέμα της μοριοδότησης στελεχών που υπηρετούν στη Φρουρά Ιωαννίνων ειδικά και ενόψει των μεταθέσεων 2020.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών ευελπιστεί στην εξέταση του θέματος και στην ανάληψη ενδεδειγμένων νομοθετικών πρωτοβουλιών.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της ΠΟΜΕΝΣ:

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.Ε.Ν.Σ.,αναδεικνύει το θέμα Μοριοδότησης Στελεχών που υπηρετούν στη Φρουρά Ιωαννίνων.
Η Ε.Σ.ΠΕ.ΗΠ. επανέρχεται στο θέμα της μοριοδότησης των Στρατιωτικών που υπηρετούν στην φρουρά Ιωαννίνων, ειδικά και ενόψει των μεταθέσεων 2020 ώστε να τονιστεί για άλλη μια φορά η αδικία που βιώνουν οι στρατιωτικοί που υπηρετούν στην εν λόγω φρουρά. Η αδικία αυτή γίνεται μεγαλύτερη όταν βλέπουμε την τελευταία τριετία να αυξάνονται τα μόρια σε πολλές περιοχές ακόμη και του εξωτερικού, σε αντίθεση με περιοχές της παραμεθορίου της Ηπείρου( του Δήμου Ιωαννίνων και του Δήμου Πωγωνίου), που παραμένουν μειωμένες.
 Η Φρουρά Ιωαννίνων περιλαμβάνει τους Στρατιωτικούς που υπηρετούν όχι σε έναν αλλά σε δύο Δήμους της Ηπείρου, τον Δήμο Ιωαννίνων και τον Δήμο Πωγωνίου, όπως αναγράφεται και στις υπεύθυνες δηλώσεις φρουράς προτίμησης έτους 2020 των Στελεχών, ο οποίος σε όσα χαρακτηριστικά αναφέρει το ΥΠΕΘΑ στην απάντησή του σε σχετικό έγγραφο της Ε.Σ.ΠΕ.ΗΠ (κλιματολογικά, απόσταση από μεθόριο, υποδομές, μέσα μεταφοράς, πληθυσμός, τουρισμός) μειονεκτεί σημαντικά απέναντι στους Δήμους Φλώρινας και Καστοριάς ενώ οι Στρατιωτικοί που υπηρετούν εκεί, λαμβάνουν τα εξαπλάσια μόρια από την Φρουρά Ιωαννίνων!
Η αδικία αυτή λαμβάνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις αν λάβουμε υπόψη ότι οι Στρατιωτικοί που υπηρετούν στην Φρουρά Ιωαννίνων λαμβάνουν λιγότερα μόρια και από τους συναδέλφους τους που υπηρετούν στην Αθήνα (λαμβάνουν τα υπερδιπλάσια) αλλά και της Χαλκίδας (λαμβάνουν τα πενταπλάσια) κάτι που ενώ αναφέρθηκε στην πρώτη επιστολή για το θέμα της μοριοδότησης δεν δόθηκε καμιά απάντηση από το ΥΠΕΘΑ .
 Κατόπιν των παραπάνω και προκειμένου να αποκατασταθεί η οφθαλμοφανέστατη αδικία για τα Στελέχη που υπηρετούν στη Φρουρά Ιωαννίνων η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.Ε.Ν.Σ., προτείνει τη τροποποίηση του Φ. 411/1/294483/Σ.797/6 Φεβ.18/ΓΕΕΘΑ/ΚΛΑΔΟΣ Β/Β1/ΤΔΙΘ ώστε η εν λόγω Φρουρά να συμπεριληφθεί στην αντίστοιχη τουλάχιστον κατηγορία που ανήκουν οι Φρουρές Καστοριάς και Φλώρινας .
Ευελπιστούμε, στην εξέταση του θέματος και στην ανάληψη εκ μέρους σας ενδεδειγμένων νομοθετικών πρωτοβουλιών.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo