Συνελήφθη για διαφθορά 49χρονος δημοσιογράφος, επικεφαλής του μεγαλύτερου ομίλου ΜΜΕ στην Αλγερία

lawandorder.gr 13-02-2020 12:27 Τελευταία ενημέρωση: 13-02-2020 12:27
Συνελήφθη για διαφθορά 49χρονος δημοσιογράφος, επικεφαλής του μεγαλύτερου ομίλου ΜΜΕ στην Αλγερία
Πρόκειται να εμφανισθεί σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα
Ο Ανίς Ραχμάνι, ο ισχυρός επικεφαλής του Ennahar, του μεγαλύτερου ιδιωτικού ομίλου μέσων ενημέρωσης της Αλγερίας, που θεωρείται προσκείμενος στον πρώην πρόεδρο Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα, συνελήφθη σήμερα από τη χωροφυλακή για «διαφθορά», έγινε σήμερα γνωστό από πηγή στις δυνάμεις ασφαλείας.

«Συνελήφθη χθες για αδικήματα διαφθοράς. Βρίσκεται υπό κράτηση», δήλωσε η πηγή αυτή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Ραχμάνι, ένας 49χρονος δημοσιογράφος, κατηγορείται για «παραβίαση της νομοθεσίας για το συνάλλαγμα», «εκβιασμό για την απόκτηση αδικαιολόγητων προνομίων» και «κατοχή τραπεζικών λογαριασμών στο εξωτερικό», σύμφωνα με αλγερινά ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης.

Πρόκειται να εμφανισθεί σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα.

Ο αλγερινός Τύπος έχει αναφερθεί σε πολλές μηνύσεις εναντίον του Ραχμάνι για δυσφήμηση.

Στα τέλη Δεκεμβρίου, ο Ανίς Ραχμάνι και ένας δημοσιογράφος του Ennahar είχαν καταδικασθεί σε έξι μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή για «προσβολή και δυσφήμηση» του απόστρατου στρατηγού Χοσίν Μπενχαντίντ που ήταν τότε φυλακισμένος.

Και τη Δευτέρα δικαστήριο του Αλγερίου καταδίκασε το κανάλι Ennahar TV να καταβάλει πρόστιμο στον πρώην επικεφαλής της αλγερινής αντιπροσωπείας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Ζανέιρο το 2016, τον Άμαρ Μπραχμία, και την οικογένειά του επίσης για «δυσφήμηση».

Το Ennahar TV, που δημιουργήθηκε το 2012, είναι ένα ειδησεογραφικό κανάλι συνεχούς ενημέρωσης που εκπέμπει σε όλη την Αλγερία. Διεκδικεί τον τίτλο του «πρώτου ενημερωτικού καναλιού στην Αλγερία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo