ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

To τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη για τις καταλήψεις «πάγωσε» στο «φιάσκο»-Ινδαρέ

Μιχάλης Τεζάρης 12-02-2020 17:58
To τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη για τις καταλήψεις «πάγωσε» στο «φιάσκο»-Ινδαρέ
Πώς ένα πολυδιαφημισμένο σχέδιο μετατράπηκε σε «κενό γράμμα»

«Σιγή ασυρμάτου» επικρατεί στο υπουργείο προστασίας του Πολίτη σχετικά με το σχέδιο εκκένωσης υπό κατάληψη κτιρίων, ιδιωτών και δημοσίου, με το σχετικό τελεσίγραφο του αρμόδιου υπουργού, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, να μετατρέπεται σε «κενό γράμμα».

Tο πολυδιαφημισμένο τελεσίγραφο με το οποίο ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης καλούσε όσους «παρανόμως έχουν καταλάβει κτίρια, δημόσια ή ιδιωτικά, να τα εκκενώσουν» δόθηκε 12 Οκτωβρίου και, μάλιστα, τονιζόταν πως θα έπρεπε οι καταληψίες και οι μετανάστες να απομακρυνθούν από αυτά ή να τα μισθώσουν και να το πράξουν «15 ημέρες από τη δημοσίευση της παρούσης στον Τύπο».

Τόσο όμως το σχέδιο, όσο και οι προθέσεις της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας του σώματος, «βάλτωσαν» μετά την πρώτη αποτυχημένη εκκένωση κτιρίου στην οδό Ματρόζου στο Κουκάκι και την σύλληψη του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ και των δύο παιδιών του. Τότε, η αστυνομία επιχείρησε να παρουσιάσει τον Ινδαρέ ως «διαχειριστή της κατάληψης», η πορεία όμως των ερευνών δεν δικαίωσε τα λεγόμενα αξιωματικών του σώματος.

Αυτό που έμεινε από την συγκεκριμένη επιχείρηση-κάζο, ήταν η εικόνα του σκηνοθέτη και των παιδιών του, δεμένων πισθάγκωνα στην ταράτσα του σπιτιού τους και πάνοπλους αστυνομικούς τριγύρω τους. Στην Αττική σύμφωνα με τον σχετικό «χάρτη» υπάρχουν συνολικά 41 καταλήψεις δημόσιων και ιδιωτικών κτιρίων, εκ των οποίων οι 11 βρίσκονται στην περιοχή των Εξαρχείων.

Μια από τις συγκεκριμένες καταλήψεις είναι και αυτή στο BOΞ, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των μελών του Ρουβίκωνα. Μάλιστα, με ανάρτησή του στις 4 Δεκεμβρίου του 2019, ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα, σημείωνε μεταξύ άλλων πως «έχουμε ετοιμάσει και ένα…φαραωνικό σχέδιο άμυνας και αντίδρασης σε περίπτωση εισβολής στο ΒΟΞ όπου εμπλέκονται πάρα πολλά άτομα. Επίσης προσπαθούμε να είμαστε συνεπείς στα μετωπικά σχήματα όπου συμμετέχουμε».

Στη Θεσσαλονίκη τα υπό κατάληψη κτίρια είναι 7, ενώ υπό κατάληψη κτίρια υπάρχουν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo