16.4 C
Athens
13.4 C
Thessaloniki
Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
More

    Φως στην υπόθεση της μικρής Βαλεντίν: Πώς βρέθηκε στη θεία της στο Παρίσι – Η ομολογία του πατέρα


    Με την ξαδέρφη της νεκρής γυναίκας του μετέβη στο Παρίσι η 7χρονη Βαλεντίν, για την οποία είχε δηλωθεί ψευδώς εξαφάνιση από τον ίδιο της τον πατέρα.
    Ο πατέρας της ομολόγησε πως ήταν εκείνος που έστειλε το παιδί του στη θεία της, στη Γαλλία, όχι για χρήματα ή για κάποιο δικό του όφελος, αλλά προκειμένου το κορίτσι να έχει ένα καλύτερο μέλλον. Σε ό,τι αφορά τα ψέματα στην αστυνομία, ο άνδρας από το Κογκό υποστήριξε ότι φοβήθηκε και γι’ αυτό δήλωσε την εξαφάνιση του παιδιού, καθώς στη χώρα του είχε κάνει φυλακή, κυνηγημένος από το καθεστώς.
    Το ταξίδι στη Γαλλία πραγματοποιήθηκε στις 21 Δεκεμβρίου και είχε σχεδιαστεί από τον ίδιο άνδρας από το Κονγκό, που εξασφάλισε τόσο για το συγγενικό του πρόσωπο, όσο και για την ανήλικη κόρη του, πλαστά έγγραφα.
    Μάλιστα ο άνδρας είχε προγραμματίσει να φύγει και ο ίδιος για τη Γαλλία, για να συναντηθεί με το παιδί του, κάτι που απετράπη λόγω της προσαγωγής και εξέτασης του από τις αστυνομικές αρχές. Μάλιστα διατηρούσε επαφή με την κόρη του όλο αυτό το διάστημα.
    Σήμερα το πρωί παρουσία αστυνομικών με τη συνδρομή των γαλλικών αρχών υπήρξε επικοινωνία – βιντεοκλήση του πατέρα με την ανήλικη κόρη του, όπου επιβεβαιώθηκε ότι το παιδί είναι καλά.
    Για την υπόθεση υπάρχει στενή συνεργασία με τις αρμόδιες Γαλλικές Αρχές, ενώ έχει ενημερωθεί ο Εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης Αθηνών. Ο πατέρας έχει οδηγηθεί ήδη στον εισαγγελέα.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ