Νέο σχέδιο για τα Εξάρχεια: Από σήμερα πεζές περιπολίες, drones και σκυλιά της ΕΛ.ΑΣ. - Περιορίζονται τα ΜΑΤ

Μιχάλης Τεζάρης 11-02-2020 20:53 Τελευταία ενημέρωση: 12-02-2020 08:42
Νέο σχέδιο για τα Εξάρχεια: Από σήμερα πεζές περιπολίες, drones και σκυλιά της ΕΛ.ΑΣ. - Περιορίζονται τα ΜΑΤ
Αξιωματικοί έχουν χαρτογραφήσει τις «κόκκινες» περιοχές της εγκληματικότητας

Πεζές και εποχούμενες  περιπολίες, drones και  ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά περιλαμβάνει ο νέος αστυνομικός σχεδιασμός για τα Εξάρχεια, που τίθεται σε εφαρμογή από το πρωί της Τετάρτης, ενώ περιορίζονται οι διμοιρίες των ΜΑΤ.

Σκοπός του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, είναι η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους κατοίκους της περιοχής, αλλά και η επιστροφή της γειτονιάς στην κανονικότητα, με την εμφανή αστυνόμευση.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, στα Εξάρχεια θα περιπολούν 30 αστυνομικοί ανά βάρδια με πεζές περιπολίες που θα συνοδεύονται από αστυνομικούς της ομάδας «ΔΡΑΣΗ» και αστυνομικοί με ποδήλατα και σκούτερ.

Τα ΜΑΤ θα πραγματοποιούν στατική φύλαξη μόνο στην οδό Μπουμπουλίνας, που είναι το υπουργείο Πολιτισμού, και στην Χαριλάου Τρικούπη, κοντά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, για την αποτροπή καταδρομικών επιθέσεων.

Πάνω από τα Εξάρχεια drone της ΕΛ.ΑΣ. θα καταγράφει όσα συμβαίνουν στην περιοχή και θα μεταδίδει εικόνα στους αξιωματικούς της αστυνομίας.

Αξιωματικοί έχουν χαρτογραφήσει τις «κόκκινες» περιοχές της εγκληματικότητας και αναμένεται να ρίξουν μεγάλο βάρος στην αντιμετώπιση έκνομων ενεργειών, όπως διακίνηση ναρκωτικών και λαθραίων τσιγάρων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo