23.6 C
Athens
22.7 C
Thessaloniki
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
More

    Νέο σχέδιο για τα Εξάρχεια: Από σήμερα πεζές περιπολίες, drones και σκυλιά της ΕΛ.ΑΣ. – Περιορίζονται τα ΜΑΤ


    Πεζές και εποχούμενες περιπολίες, drones και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά περιλαμβάνει ο νέος αστυνομικός σχεδιασμός για τα Εξάρχεια, που τίθεται σε εφαρμογή από το πρωί της Τετάρτης, ενώ περιορίζονται οι διμοιρίες των ΜΑΤ.
    Σκοπός του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, είναι η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους κατοίκους της περιοχής, αλλά και η επιστροφή της γειτονιάς στην κανονικότητα, με την εμφανή αστυνόμευση.
    Σύμφωνα με το σχεδιασμό, στα Εξάρχεια θα περιπολούν 30 αστυνομικοί ανά βάρδια με πεζές περιπολίες που θα συνοδεύονται από αστυνομικούς της ομάδας «ΔΡΑΣΗ» και αστυνομικοί με ποδήλατα και σκούτερ.
    Τα ΜΑΤ θα πραγματοποιούν στατική φύλαξη μόνο στην οδό Μπουμπουλίνας, που είναι το υπουργείο Πολιτισμού, και στην Χαριλάου Τρικούπη, κοντά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, για την αποτροπή καταδρομικών επιθέσεων.
    Πάνω από τα Εξάρχεια drone της ΕΛ.ΑΣ. θα καταγράφει όσα συμβαίνουν στην περιοχή και θα μεταδίδει εικόνα στους αξιωματικούς της αστυνομίας.
    Αξιωματικοί έχουν χαρτογραφήσει τις «κόκκινες» περιοχές της εγκληματικότητας και αναμένεται να ρίξουν μεγάλο βάρος στην αντιμετώπιση έκνομων ενεργειών, όπως διακίνηση ναρκωτικών και λαθραίων τσιγάρων.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ