21.3 C
Athens
16 C
Thessaloniki
Τρίτη 23 Απριλίου 2024
More

    Η Παπασπύρου διαψεύδει Αγγελή: Λέει ψέματα, δεν υπήρχε σχέδιο προφυλάκισης Σαμαρά, Λοβέρδου και Γεωργιάδη


    Σε διάψευση των ισχυρισμών του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιω. Αγγελή σύμφωνα με τους οποίους υπήρχε προεκλογικά οργανωμένο σχέδιο για την προφυλάκιση των Αντ. Σαμαρά, Ανδρ. Λοβέρδου και Άδωνι Γεωργιάδη στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας για την υπόθεση της Novartis, φέρεται να προχώρησε σήμερα, κατά τη διάρκεια κατάθεσής της στον Άρειο Πάγο, η πρώην γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης κυρία Μαρία Παπασπύρου.
    Ειδικότερα, η κυρία Παπασπύρου καταθέτοντας ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευ. Ζαχαρή, ο οποίος ερευνά τους δικονομικούς χειρισμούς που έγιναν στην εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση της Novartis, υποστήριξε, σύμφωνα με πληροφορίες, πως ο κ. Αγγελής λέει ξανά και ξανά ψέματα! Η ίδια φέρεται, δε, να επικαλέστηκε στοιχεία από τη δικογραφία της υπόθεσης για να αντικρούσει τα όσα ο κ. Αγγελής έχει καταθέσει και να υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για την ….επιχείρηση «βραχιολάκια» την οποία είχε περιγράψει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Παράλληλα, η μάρτυρας φέρεται να έκανε λόγο και για ευθύνες του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου όσον αφορά τις δικές του ενέργειες όταν ακόμη ήταν επόπτης της εισαγγελίας Διαφθοράς, η οποία και διενεργεί, υπό την κυρία Ελένη Τουλουπάκη, την έρευνα για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας.
    Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η κυρία Παπασπύρου ανέφερε στην κατάθεσή της πως κ. Αγγελής όφειλε αν υπήρχε σχέδιο προφυλάκισης των κ.κ. Σαμαρά, Λοβέρδου και Γεωργιάδη να παρέμβει αμέσως και να το καταγγείλει αφού ήταν επόπτης της εισαγγελίας Διαφθοράς.
    Μάλιστα, η κυρία Παπασπύρου φέρεται να έκανε λόγο για όψιμες αποκαλύψεις του κ. Αγγελή διερωτώμενη στην κατάθεσή της γιατί ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, θυμήθηκε τώρα ότι υπήρχε σχέδιο προφυλάκισης τριών πολιτικών. Όπως φέρεται να προσέθεσε στη μαρτυρική της κατάθεση, αν εξυφαινόταν σχέδιο ποινικής δίωξης και προφυλακίσεων γιατί οι εισαγγελείς Διαφθοράς που ερευνούν την υπόθεση της Novartis έστελναν ακόμα και τον Ιανουάριο στοιχεία στους επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης;
    Ακόμη, η τέως Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης φέρεται να επικαλέστηκε την αρχειοθέτηση της δικογραφίας για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας κατά το μέρος που αφορά στον Αντ. Σαμαρά για να υποστηρίξει ότι δεν υφίσταται σχέδιο προφυλακίσεων για το οποίο είχε καταθέσει ο κ. Αγγελής.
    Τέλος, οι πληροφορίες αναφέρουν πως η κυρία Παπασπύρου κατέθεσε ότι ουδέποτε εκβιάστηκε από την κυρία Τουλουπάκη, όπως είχε καταθέσει ο κ. Αγγελής και ότι όλες οι πιέσεις που της ασκήθηκαν ήταν στο πλαίσιο της συνεργασίας της μαζί της, προκειμένου να ολοκληρωθεί η έρευνα των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης και να προχωρήσει η έρευνα για τη φαρμακοβιομηχανία.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ