Συνάντηση του Αλκ. Στεφανή με την πρέσβη της Σουηδίας  

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 07-02-2020 15:20
Συνάντηση του Αλκ. Στεφανή με την πρέσβη της Σουηδίας  
Η Σουηδία είναι μια από τις μεγαλύτερες δυνάμεις παγκοσμίως στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας

Θέματα που αφορούν τη διμερή συνεργασία στον αμυντικό τομέα μεταξύ Ελλάδος και της Σουηδίας είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν ο υφυπουργός Εθνικής Αμύνης, Στρατηγός ε.α. Αλκιβιάδης Στεφανής κατά τη συνάντησή του στο γραφείο του με την πρέσβη της Σουηδίας στην Αθήνα, Charlotte Sammelin.

Η Σουηδία αν και παραδοσιακώς εδώ και περισσότερους από τρεις αιώνες απέχει από οποιαδήποτε πολεμική σύγκρουση, εντούτοις είναι μία από τις μεγαλύτερες δυνάμεις παγκοσμίως στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, σχεδιάζοντας και κατασκευάζοντας τα πάντα. Από υποβρύχια και σκάφη επιφανείας, μέχρι αεροσκάφη και τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, άρματα μάχης και πυρομαχικά κάθε είδους. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και πιο συγκεκριμένα η Πολεμική Αεροπορία διαθέτει και επιχειρεί το σουηδικής προελεύσεως ραντάρ του αερομεταφερόμενου συστήματος εγκαίρου προειδοποιήσεως και ελέγχου (ΑΣΕΠΕ) Erieye, που φέρεται επί του βραζιλιάνικης κατασκευής αεροσκάφους EMBRAER EMB-145H, και το οποίο σουηδικό ιπτάμενο ραντάρ υπάρχει πρόθεση από την ΠΑ να το αναβαθμίσει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo