Ν.Παναγιωτόπουλος: Το ΠΝ δεν θα δώσει άλλα χρήματα αν δεν εξασφαλιστεί η έγκαιρη παράδοση των δύο πυραυλακάτων

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 07-02-2020 14:48
Ν.Παναγιωτόπουλος: Το ΠΝ δεν θα δώσει άλλα χρήματα αν δεν εξασφαλιστεί η έγκαιρη παράδοση των δύο πυραυλακάτων
Ούτε προτίθεται να δώσει νέα παράταση, ξεκαθάρισε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας

«Η προθεσμία παράδοσής τους λήγει στις 31 Μαρτίου 2020. Αν δεν έχουμε έμπρακτες διαβεβαιώσεις, πάνω σε ένα συγκεκριμένο αυστηρό χρονοδιάγραμμα για την παράδοση των δύο πυραυλακάτων στο Πολεμικό Ναυτικό, χωρίς άλλες καθυστερήσεις δεν είμαστε τόσο πρόθυμοι να παράσχουμε άλλη παράταση», τόνισε χαρακτηριστικώς ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας στη σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Βασίλη Κεγκέρογλου.

Ο ΥΕΘΑ αναφερόμενος στην τρομακτική καθυστέρηση στη ναυπήγηση από τα «Ναυπηγεία Ελευσίνας» και συνακόλουθα της παραδόσεως στο ΠΝ των δύο τελευταίων πυραυλακάτων τύπου “Super Vita”, των «Νο.6» και «Νο.7» («ΒΛΑΧΑΚΟΣ» και «ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ» αντιστοίχως) που ναυπηγούνται επί…4,5 χρόνια και έχουν κοστίσει ως τώρα περισσότερο από 400 εκατ.ευρώ και οι δύο, έκανε λόγο για αδικαιολόγητη καθυστέρηση της κατασκευής των δύο πλοίων, σημειώνοντας ότι οι εργασίες για τη μία πυραυλάκατο έχουν ολοκληρωθεί κατά 95% ενώ για τη δεύτερη κατά 75%.

«Από το 2016 που ανέλαβε η εταιρεία, το ελληνικό Δημόσιο έδωσε πρόσθετη χρηματοδότηση για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας 326 εκατ. ευρώ ενώ το Πολεμικό Ναυτικό έδωσε επιπλέον 84,6 εκατ. ευρώ για τις δύο πυραυλακάτους. Εδώ και τέσσερα χρόνια το υπουργείο Άμυνας δίνει λεφτά και έχει την απαίτηση να παραδοθούν χωρίς άλλες καθυστερήσεις τα δύο πλοία που είναι απαραίτητα για την επιχειρησιακή ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού», σημείωσε χαρακτηριστικώς ο ΥΕΘΑ.

Από την πλευρά του, ο ερωτών βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Βασίλης Κεγκέρογλου υπογράμμισε ότι πρέπει με τη νέα σύμβαση να εξασφαλιστεί από το ΥΠΕΘΑ ένα συγκεκριμένο και συνολικό χρονοδιάγραμμα για τη παράδοση των δύο πυραυλακάτων. «Πρέπει να καταλάβουν οι νυν διαχειριστές της εταιρείας ότι δεν θα έχουν κάλυψη για οφειλές τους προς το Δημόσιο», συμπλήρωσε ο Β. Κεγκέρογλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo