22.7 C
Athens
23.4 C
Thessaloniki
Τρίτη 16 Απριλίου 2024
More

    Το «L&O» στο Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης – Ο εκκλησιασμός και η συνάντηση με τον Βαρθολομαίο (Βίντεο)


    Μέσα σε κλίμα κατάνυξης πραγματοποιήθηκε ο εκκλησιασμός γα την μεγάλη γιορτή της Υπαπαντής του Κυρίου στον Πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι της Κωνσταντινούπολης, παρουσία Ελλήνων της Πόλης αλλά και επισκεπτών που με δέος και σεβασμό παρακολούθησαν την θεία λειτουργία.
    Το «L&O» κατέγραψε χαρακτηριστικά βίντεο, μέσα από το ναό, ενώ συνάντησε και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
    Περισσότεροι από 40 Έλληνες βρέθηκαν την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου στο Φανάρι προκειμένου να επισκεφθούν το Πατριαρχείο. Αφού πέρασαν τον έλεγχο τον έλεγχο στην είσοδο, ανέβηκαν το πέτρινο σοκάκι και μπήκαν στην είσοδο του Πατριαρχείου, αντικρίζοντας τον ναό του Αγίου Γεωργίου, τον κυριότερο Ελληνορθόδοξο ναό της Κωνσταντινούπολης.
    Περνώντας στο εσωτερικό, αμέσως σε «πλημμυρίζει» δέος από τις ψαλμωδίες, τους μεγάλους πολυελαίους, τους μαρμάρινους κίονες και κυρίως από τις εικόνες των αγίων που βρίσκονται στο χώρο. Το L&O συνάντησε τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τον οποίο ανέμεναν πιστοί για να πάρουν την ευχή του.
    Παρέμεινε για λίγα λεπτά στο χώρο, ρωτώντας τους επισκέπτες από ποια περιοχή της χώρας τον επισκέπτονται και στην συνέχεια αποχώρησε συνοδεία της φρουράς του. Τα τελευταία χρόνια σύμφωνα με άτομα που βρίσκονται κοντά στο Πατριάρχη, «το Φανάρι αποτελεί πόλο έλξης όχι μόνο για τους Έλληνες, αλλά κυρίως για τους Τούρκους οι οποίοι πραγματοποιούν επισκέψεις είτε με γκρουπ είτε με τις οικογένειες και τις παρέες τους, επιθυμώντας να μάθουν την ιστορία του πατριαρχείου».
    Είναι δε χαρακτηριστικό πως πολλοί εργαζόμενοι των καφέ της περιοχής γνωρίζουν άπταιστα Ελληνικά, ενώ καθημερινά δέχεται χιλιάδες επισκέψεις καθώς εκεί υπάρχουν δεκάδες καφετέριες και εστιατόρια που έχουν καταστήσει την περιοχή και σημείο αναφοράς στην διασκέδαση.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ