• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Κρήτη: «Επεισόδιο» σε ΕΠΑΛ με εξωσχολικό - Τραυματίστηκε ελαφρά ο διευθυντής

lawandorder.gr 03-02-2020 19:40
Κρήτη: «Επεισόδιο» σε ΕΠΑΛ με εξωσχολικό - Τραυματίστηκε ελαφρά ο διευθυντής
Το επεισόδιο εκτυλίχθηκε το πρωί στην αυλή επαγγελματικού λυκείου του Ηρακλείου

Αναστάτωση προκάλεσε το πρωί η παρουσία εξωσχολικού ατόμου στο προαύλιο επαγγελματικού λυκείου στο Ηράκλειο, με συνέπεια μάλιστα να τραυματιστεί στην προσπάθεια του να διαχειριστεί την κατάσταση ο διευθυντής του σχολείου.

Όπως μεταδίσει το neakriti.gr, το περιστατικό φέρνει στο προσκήνιο το πρόβλημα της φύλαξης των κτηρίων όσο και ένα κλίμα που δεν ταιριάζει στο σχολικό περιβάλλον, με τους γείτονες να χαρακτηρίζουν τη λειτουργία του σχολείου ως πηγή προβλημάτων.

Ο εκπαιδευτικός έπεσε στο προαύλιο του σχολείου, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί ιδιαίτερα.

Το συγκεκριμένο συμβάν μάλιστα, έγινε με φόντο το πρωτοφανές περιστατικό που αποκαλύφθηκε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη.

Το επεισόδιο εκτυλίχθηκε το πρωί στην αυλή επαγγελματικού λυκείου του Ηρακλείου. Ο διευθυντής εντόπισε έναν νεαρό εξωσχολικό άτομο και αφού τον κάλεσε να βγει έξω, ζήτησε εξηγήσεις για το πώς βρέθηκε μέσα στο σχολείο. Ο νεαρός πανικοβλήθηκε και έτρεξε να πηδήξει από τα κάγκελα. Πάνω στην αναστάτωση ο διευθυντής του σχολείου έπεσε στο έδαφος, με συνέπεια ένα μικροτραυματισμό.

Στο πλαίσιο του ρεπορτάζ, η «ΚΡΗΤΗ TV» καταγράφει και μια διαφορετική διάσταση του περιστατικού η οποία οφείλει να προβληματίσει ευρύτερα τη σχολική κοινότητα.

Περίοικοι φτάνουν στο σημείο να θεωρούν τη λειτουργία του σχολείου ως πηγή μιας σειράς προβλημάτων τα οποία ταλανίζουν όσες οικογένειες κατοικούν γύρω από το σχολείο.

Οι καθηγητές, όπως εξηγούν, αδυνατούν υπό τις σημερινές συνθήκες να μοιράζουν το χρόνο τους ανάμεσα στα εκπαιδευτικά καθήκοντα και εκείνα του φύλακα. Την ίδια στιγμή που τα περισσότερα συγκροτήματα δεν διαθέτουν φύλαξη, η ύπαρξη εξωσχολικών στοιχείων, μέρα και νύχτα έξω από τα σχολεία, δίνουν μια εικόνα άκρως προβληματική. Όσα περιγράφουν οι κάτοικοι της περιοχής είναι άμεσα ορατά στη διάρκεια του ρεπορτάζ.

Διελεύσεις οχημάτων, συναντήσεις εξωσχολικών με μαθητές, είτε του ίδιου σχολείου είτε των γειτονικών είναι κομμάτι της καθημερινότητας στη συγκεκριμένη περιοχή.

Πηγή: neakriti.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo