• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Φυλακές Κορυδαλλού: Τρίωρο «πάγωμα» σε μεταγωγές και επισκεπτήρια

Κατερίνα Μάνθου 03-02-2020 07:06 Τελευταία ενημέρωση: 03-02-2020 07:07
Φυλακές Κορυδαλλού: Τρίωρο «πάγωμα» σε μεταγωγές και επισκεπτήρια
Στάση εργασίας σήμερα και αύριο των μελών του Σωματείου Υπαλλήλων της δικαστικής φυλακής

Ματαιώνονται σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη, λόγω στάσης εργασίας των μελών του Σωματείου Υπαλλήλων της δικαστικής φυλακής Κορυδαλλού από τις 15:00 έως τις 16:00 μεταγωγές και παραλαβές κρατουμένων αλλά και όλα τα επισκεπτήρια συνηγόρων και συγγενών κρατουμένων.

Τα μέλη του Σωματείου Υπαλλήλων των φυλακών Κορυδαλλού, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή τους, προχωρούν στη στάση εργασίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την λήξη των συμβάσεων ΙΔΟΧ και για τους εργαζόμενους του Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης του ΟΑΕΔ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο, τις ημέρες και τις ώρες των στάσεων εργασίας, δεν θα γίνουν επισκεπτήρια συνηγόρων αλλά και συγγενών κρατουμένων, ούτε παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων.

Αντίθετα, κανονικά θα γίνονται τις ημέρες και τις ώρες των στάσεων εργασίας αποφυλακίσεις, μεταγωγές των  κρατουμένων από και προς τις δικαστικές αρχές που εξετάζουν την παράταση ή μη της κράτησης τους, μεταγωγές κρατουμένων σε δικαστήρια με αδικήματα που υπόκεινται σε παραγραφή ή συμπληρώνεται για αυτούς το 18μηνο, το ανώτατο δηλαδή όριο προφυλάκισης.

Ακόμη κατά τις ώρες και τις ημέρες που θα πραγματοποιηθεί η στάση εργασίας, κανονικά θα γίνονται τακτικές ή έκτακτες παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων από και προς νοσηλευτικά και ψυχιατρικά ιδρύματα, καθώς και όλες οι εσωτερικές λειτουργίες των φυλακών.

Το Σωματείο Υπαλλήλων της δικαστικής φυλακής Κορυδαλλού έχει κοινοποιήσει, την σχετική ανακοίνωσή του στην ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, στις εισαγγελίες Αθηνών και Πειραιά, στους Δικηγορικούς Συλλόγους Αθηνών και Πειραιά αλλά και στην Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo