Σε επιφυλακή - Σύσκεψη στο Μαξίμου για την πορεία του τουρκικού πλοίου «Oruc Reis»

Newsroom L&O 31-01-2020 18:58 Τελευταία ενημέρωση: 31-01-2020 20:51
Σε επιφυλακή - Σύσκεψη στο Μαξίμου για την πορεία του τουρκικού πλοίου «Oruc Reis»
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο Α/ΓΕΕΘΑ ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό

Στο Μέγαρο Μαξίμου μετέβησαν εκτάκτως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος προκειμένου να ενημερώσουν τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την πορεία του τουρκικού πλοίου «Oruc Reis» το οποίο κινείται ανατολικά εκτός ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Εξάλλου, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές οι κ.κ. Παναγιωτόπουλος και  Φλώρος, ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό ότι το τουρκικό πλοίο κινείται ανατολικά με κατεύθυνση εκτός ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Το σκάφος κινείτο με πάρα πολύ χαμηλή ταχύτητα σχεδόν ακινητοποιημένο περίπου 200 χλμ νοτίως του Καστελόριζου και συνοδευόταν από δύο εμπορικά πλοία αλλά και δύο φρεγάτες του τουρκικού ναυτικού που παρακολουθούσαν από απόσταση.

Στην ευρύτερη περιοχή έπλεε η φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «Νικηφόρος Φωκάς».

Το τουρκικό σκάφος  πλέει σε απόσταση 128 ναυτ.μιλίων από τη Μεγίστη (Καστελόριζο) και 292 ναυτ.μιλίων από το ανατολικό άκρο της Κρήτης.

Το τουρκικό ερευνητικό εκτελούσε παράνομες έρευνες στο «Οικόπεδο Νο.4» της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας, από όπου «ξέκοψε» το πρωί και στις 06:40 εισήλθε εντός του FIR Αθηνών, πλέοντας με μικρή ταχύτητα 6 κόμβων και έχοντας ρίξει στο νερό καλώδια ερευνών!

Αποστολή Patriot στη Σαουδική Αραβία

Επίσης οι κ.κ. Παναγιωτόπουλος και Φλώρος ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό
 επί θεμάτων που αφορούν την αποστολή μιας συστοιχίας κατευθυνομένων βλημάτων εδάφους-αέρος Patriot της Πολεμικής Αεροπορίας και των εθελοντών που θα την στελεχώνουν στη Σαουδική Αραβία, συμφώνως με υψηλόβαθμες πολιτικές πηγές.

Το ραντεβού αυτό ήταν προγραμματισμένο από ημέρες, συμφώνως με τις ίδιες πηγές, και βεβαίως συμπίπτει χρονικά μία μόλις ημέρα μετά την υπερψήφιση από τη Βουλή της «ελληνοαμερικανικής αμυντικής συμφωνίας», όπως είναι πιο γνωστή, και λίγες μόλις ώρες μετά το γνωστό εξαιρετικά θερμό tweet του Αμερικανού ΥΠΕΞ Μάϊκλ Πομπέο.

Διαβάστε επίσης: Συνεχίζει την πορεία του το τουρκικό ερευνητικό Oruc Reis - Παρακολουθείται από ελληνική φρεγάτα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo