25.2 C
Athens
23.5 C
Thessaloniki
Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
More

    Δίκη Τοπαλούδη: Διαφορετικές απαντήσεις από τους κατηγορούμενους για το σημείο που πέταξαν τη νεαρή φοιτήτρια


    Διαφορετικές απαντήσεις έδωσαν σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, οι δυο νεαροί κατηγορούμενοι για τη δολοφονία και το βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη, όταν κλήθηκαν από την εισαγγελέα της έδρας να δείξουν σε φωτογραφία που τους επιδείχθηκε το σημείο από το οποίο ρίχθηκε στη θάλασσα η άτυχη κοπέλα, στον όρμο «Φώκια» της Ρόδου.
    Ειδικότερα, 21χρονος Ροδίτης κατηγορούμενος απαντώντας στην εισαγγελέα υπέδειξε στη φωτογραφία συγκεκριμένο σημείο ενώ ο 20χρονος συγκατηγορούμενος του απάντησε: «Δεν μπορώ να σας απαντήσω στο ερώτημα γιατί δεν είδα από ποιο σημείο πετάχτηκε το πτώμα».
    Να σημειωθεί ότι ο 20χρονος αρνείται και τις δυο κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί (για δολοφονία και βιασμό της άτυχης φοιτήτριας) ενώ ο 21χρονος Ροδίτης, έχει ζητήσει συγνώμη δια του δικηγόρου του και έχει αποδεχθεί μόνο απλή συνδρομή στην ανθρωποκτονία.
    Νωρίτερα, σήμερα στο δικαστήριο κατέθεσε ένας ακόμη λιμενικός, ο οποίος ήταν ο πρώτος που έχει βρεθεί στον βραχώδη όρμο της Φώκαιας της Ρόδου, όπου εντοπίστηκε η σορός της αδικοχαμένης Ελένης Τοπαλούδη. Όπως ανέφερε στην κατάθεσή του ο κ. Λάζαρος Τουλγαρίδης ο ίδιος ενημερώθηκε τηλεφωνικά από τον αστυνομικό σταθμό Λίνδου για την ύπαρξη σωρού στον όρμο «Φώκια».
    Όπως ανέφερε ο μάρτυρας στο δικαστήριο, το συγκεκριμένο σημείο είναι βραχώδες και δύσβατο. Ο ίδιος όταν έφτασα εκεί εντόπισε, όπως κατέθεσε, μια γυναικεία σωρό στα μέσα του όρμου σε πρόσθια θέση.
    «Είχε μαύρα μαλλιά και από ρουχισμό έφερε μόνο ένα στηθόδεσμο. Επειδή οι καιρικές συνθήκες ήταν κακές ζήτησα τη συνδρομή δύτη για την περισυλλογή της σωρού», ανέφερε ο λιμενικός και συνέχισε: «Μετά από προσπάθειες οι δύτες κατάφεραν και ανέσυραν τη σορό, έβγαλα φωτογραφίες από το κινητό μου και παρατήρησα το τατουάζ στο πόδι και τα χτυπήματα που υπήρχαν στο κεφάλι και το σώμα». Η δίκη θα συνεχιστεί στις 14 Φεβρουαρίου.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ