16.4 C
Athens
13.4 C
Thessaloniki
Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
More

    «Βόμβες» Αγγελή για Novartis: Είχαν σχέδιο να προφυλακίσουν Σαμαρά, Γεωργιάδη και Λοβέρδο, παραμονές εκλογών


    Ραγδαίες αναμένονται να είναι οι εξελίξεις το αμέσως επόμενο διάστημα στη διερευνώμενη υπόθεση της Novartis, μετά από συμπληρωματική κατάθεση «βόμβα» που έδωσε σήμερα στον Άρειο Πάγο ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου Ιω. Αγγελής.
    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αγγελής κατέθεσε ενώπιον του αντεισαγγελέα Ευ. Ζαχαρή, ότι υπήρχε οργανωμένο σχέδιο, παραμονές των εκλογών, ώστε να προφυλακιστούν για την υπόθεση της Novartis o πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο Άδωνης Γεωργιάδης και ο Ανδρέας Λοβέρδος. Μάλιστα, η κατάθεσή του κ. Αγγελή διαβιβάστηκε από τον κ. Ζαχαρή αμέσως στη Βουλή, προανακριτική επιτροπή της οποίας διερευνά τις καταγγελίες για παρεμβάσεις του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλου στο έργο των εισαγγελέων Διαφθοράς που ερευνούν την υπόθεση της Novartis.
    Κατά πληροφορίες, ο κ. Αγγελής φέρεται να ανέφερε πως όσα καταθέτει περί σχεδίου προφυλάκισης των τριών πολιτικών, προκύπτουν από συζητήσεις που είχε ο ίδιος με την πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου αλλά και την τότε Γενική Επιθεωρήτρια Μ. Παπασπύρου.
    Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως ζήτησε από τον κ. Ζαχαρή να εξεταστεί κατ’ αντιπαράσταση με τις κυρίες Παπασπύρου και Δημητρίου ώστε να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για την αξιοπιστία των όσων καταθέτει. Ακόμη, φέρεται να εξέφρασε στον κ. Ζαχαρή την στεναχώρια του για τον τρόπο που του συμπεριφέρθηκαν τόσο η κυρία Παπασπύρου όσο και η κυρία Δημητρίου, τις οποίες όπως είπε εμπιστεύονταν και είχε στενή συνεργασία. «Νοιώθω ότι με πούλησαν, με πρόδωσαν και με έστυψαν άνθρωποι που εμπιστεύτηκα κι αυτό είναι κάτι που με πονάει πολύ», φέρεται να είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αγγελής στην κατάθεση του στον κ. Ζαχαρή.
    Επιπλέον, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αναφέρθηκε, κατά τις πληροφορίες και πάλι στον περιβόητο «Ρασπούτιν» και για την αποκάλυψη της ταυτότητας του (σύμφωνα με άλλες καταθέσεις στη Βουλή είναι ο κ. Παπαγγελόπουλος) φέρεται να παρέπεμψε στις κυρίες Παπασπύρου και Δημητρίου αλλά και τον πρώην υπουργό δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου. Όπως φέρεται να ανέφερε στην κατάθεσή του, τα τρία αυτά πρόσωπα γνωρίζουν ποιος κρύβεται πίσω από το προσωνύμιο «Ρασπούτιν» και αυτό (ότι δηλαδή γνωρίζουν) του το είχαν πει.
    Μάλιστα, όσον αφορά ειδικά την κυρία Δημητρίου, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου φέρεται να εξέφρασε την απορία του στον κ. Ζαχαρή γιατί ακόμη δεν την έχει καλέσει να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί για τους δικονομικούς χειρισμούς που έγιναν στη έρευνα για τη Novartis.
    Πυρά στην Τουλουπάκη
    Από την κατάθεση του κ. Αγγελή στην κ. Ζαχαρή δεν έλειψαν όμως και…. πυρά προς την επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη. Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου φέρεται να υποστήριξε στην κατάθεσή του ότι από τη συμπεριφορά της κυρίας Τουλουπάκη φαίνονταν ότι στηρίζονταν στις πλάτες του «Ρασπούτιν». Τέλος, της απέδωσε εκτός από ανεπάρκεια στην άσκηση των καθηκόντων της και δόλο!
    Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ
    Ο κ. Αγγελής «”ξέχασε” να αναφέρει τα περί στημένων προφυλακίσεων (!) ενός πρώην πρωθυπουργού και δύο πρώην υπουργών παραμονές των εκλογών», αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την κατάθεση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου στην κοινοβουλευτική επιτροπή που διερευνά την υπόθεση Παπαγγελόπουλου.
    Σύμφωνα με πηγές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, «στις δεκάδες αναφορές στον ‘Αρειο Πάγο, στις δύο καταθέσεις στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου και στις πολύωρες καταθέσεις του για τρεις ημέρες στην Προανακριτική Επιτροπή όπου απάντησε σε δεκάδες ερωτήματα των μελών της ο κ. Αγγελής “ξέχασε” να αναφέρει τα περί στημένων προφυλακισεων (!) ενός πρώην πρωθυπουργού και δύο πρώην υπουργών παραμονές των εκλογών. Η νέα του αποστολή διανθισμένη με εξωφρενικά μυθεύματα μήπως και ξεχαστεί το κυβερνητικό φιάσκο δεν πείθει δυστυχώς για αυτούς κανέναν.»



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ