«Αρένα» στη δίκη για τον βιασμό του ταξιτζή: «Αυτοτραυματίστηκε για να κρύψει τις ομόφυλες ερωτικές του προτιμήσεις»

Κατερίνα Μάνθου 30-01-2020 20:04 Τελευταία ενημέρωση: 30-01-2020 20:48
«Αρένα» στη δίκη για τον βιασμό του ταξιτζή: «Αυτοτραυματίστηκε για να κρύψει τις ομόφυλες ερωτικές του προτιμήσεις»
Η μαραθώνια απολογία του κατηγορούμενου ηθοποιού
«Ο οδηγός ταξί θέλει να αποκρύψει τις ομόφυλες ερωτικές του προτιμήσεις, δεν τον βίασα, μόνος του αυτοτραυματίστηκε», υποστήριξε σήμερα, κατά τη μαραθώνια απολογία του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ο ηθοποιός ΓΚ, ο οποίος κατηγορείται για τον βιασμό ενός 28χρονου αυτοκινητιστή, τον Νοέμβριο του 2018, σε πάρκο πίσω από τη Γεωπονική Σχολή.

Επί ώρες ο ηθοποιός, απολογούνταν σήμερα στο δικαστήριο δίνοντας τη δική του εκδοχή στα γεγονότα και υποστηρίζοντας ούτε λίγο ούτε πολύ πως ο οδηγός ταξί, …σχεδίασε όλη την ιστορία για να κρύψει τις ερωτικές του προτιμήσεις και προς το αντρικό φύλο και προκειμένου να μην μπλέξει, εκ νέου με τη Δικαιοσύνη, όπου εκκρεμούσε εκείνο το διάστημα υπόθεση με κατηγορούμενο τον ίδιο για ναρκωτικά.

Είπε μεταξύ άλλων στην απολογία του ο κατηγορούμενος: «Δεν παραδέχεται (ο οδηγός ταξί) ότι ήρθε βόλτα μαζί μου στο πάρκο προκειμένου να αποκρύψει οποιαδήποτε συμπεριφορά δική του που ίσως υποκρύπτει ομόφυλο ερωτισμό. Πως όταν με πήγε στο νοσοκομείο έκανε σαν τρελός να με σώσουν οι γιατροί και μετά ζητούσε ιατροδικαστή; Όταν ένας άνθρωπος έχει περάσει από ανακριτή για υπόθεση ναρκωτικών και φτάνει σε ένα νοσοκομείο με έναν που έχει πάνω του ναρκωτικά και είναι τέζα, φωνάζει γιατί φοβάται ότι μπορεί να πάει φυλακή… Εγώ πιστεύω ότι αυτοτραυματίστηκε για να εξυπηρετήσει το σενάριο της ρίψης ουσιών και υπό τον φόβο ότι μπορεί να μπλέξει εξαιτίας των προηγούμενων υποθέσεων του με τα ναρκωτικά. Γνωρίζει ότι δεν έχει κακοποιηθεί. Εξετάστηκε 20 ώρες μετά, δεν θα επωμιστώ εγώ ότι κάνει εκείνος. …Εάν δεν είχε πάρει διαστάσεις η ιστορία και δεν είχαν βγει τα στοιχεία μου, μπορεί να ζητούσε και χρήματα από την οικογένειά μου. Σε όλη τη ζωή μου όταν βρίσκομαι με γυναίκα είναι επειδή την θαυμάζω και όταν βρίσκομαι με άντρα είναι γιατί τον καμαρώνω. Αυτό για το οποίο κατηγορούμαι είναι άκρως ατιμωτικό, με θίγει, είμαι 443 ημέρες φυλακή. Αυτό για το οποίο κατηγορούμαι δεν είμαι εγώ».

Πρόεδρος: Πως τον επιλέξατε εκείνη την ημέρα;

Κατηγορούμενος: Μέσω της εφαρμογής, ήταν μόλις τρία λεπτά από το σπίτι μου, ήταν ο κοντινότερος. Αν είχα κριτήριο την φωτογραφία δεν θα τον διάλεγα.

Πρόεδρος: Είπατε ότι πιθανόν να αυτοτραυματίστηκε ο οδηγός. Γιατί να μπει σε τέτοια διαδικασία; Γιατί να ρισκάρει να βγει στη δημοσιότητα;

Κατηγορούμενος: Δεν το περίμενε φαντάζομαι. Ούτε εγώ. Εγώ για πολλές ημέρες νόμιζα ότι είχα μπλέξει για το 1,5 γραμμάριο. Δεν καταλάβαινα για ποιο πράγμα κατηγορούμαι.

Πρόεδρος: Βρέθηκαν φωτογραφίες στο σκληρό σας δίσκο με αρκετή βία. Τι έχετε να πείτε;

Κατηγορούμενος: Είναι σαν να ανοίγει κάποιος την ντουλάπα σου και να διαλέγει όλες τις κόκκινες μπλούζες σου και να λέει ότι έχεις εμμονή με το κόκκινο. Έτσι έγινε και με τα αρχεία μου. Είχα άπειρα ερωτικά αρχεία…


Νωρίτερα, ο κατηγορούμενος ηθοποιός είχε περιγράψει στο δικαστήριο αναλυτικά τη διαδρομή που έκανε με τον οδηγό ταξί και τις στάσεις του σε ένα sex shop στην Ομόνοια αλλά και σε ένα ταχυφαγείο. Ανέφερε ότι ο ίδιος είχε ερωτικό ραντεβού με ένα φίλο του, χωρίς όμως να ξέρει ακριβώς την ώρα. «Ήξερα ότι θα βρεθούμε για να πάμε σε ένα ξενοδοχείο να περάσουμε το βράδυ, δεν είχαμε πει ακόμη την ώρα» είπε ο κατηγορούμενος και συνέχισε: «Όταν ήρθε το ταξί ήρθε ζήτησε από τον οδηγό του να πάμε στην Ομόνοια σε ένα κατάστημα ερωτικών ειδών. Αργότερα θα έβρισκα τον φίλο μου χωρίς να έχουμε ορίσει ώρα...Με πήγε στο sex shop. Ψώνισα και του έδωσα την σακούλα από το κατάστημα ερωτικών ειδών, την πήγε στο αμάξι ..» Σύμφωνα μάλιστα με τον κατηγορούμενο, η συζήτηση του με τον οδηγό ταξί μέσα στο αυτοκίνητο αφορούσε στις δουλειές τους, τις οικογένειές τους και τις ερωτικές τους προτιμήσεις. Εκεί ο οδηγός ταξί, όπως είπε ο 30χρονος ηθοποιός, του είπε ότι έχει σχέση με μια κοπέλα αλλά δεν κάνει διακρίσεις σε σχέση με το φύλο και πως έχει ερωτικές εμπειρίες και με τα δυο φύλα.

Στη συνέχεια, ο κατηγορούμενος ανέφερε στο δικαστήριο τη δική του εκδοχή για το πώς μπορεί να χύθηκε η ουσία popper μέσα στο ταξί. Είπε χαρακτηριστικά: «…Καθίσαμε στο ταχυφαγείο. Εγώ πήγα να πάρω τα τσιγάρα μου από το ταξί. Δεν τα βρήκα, πέταξα το σακίδιο πίσω και γύρισα στο σαντουιτσαδικο… Έψαχνα νευρικά τα τσιγάρα μου γιατί έκανα χρήση για τρεις ημέρες μεθαμφεταμίνη. Θεωρώ ότι επειδή έκανα απότομες κινήσεις, εκεί πετώντας τα πράγματα ίσως άνοιξε το μπουκαλάκι με το popper. Όταν γύρισα στο μαγαζί συζητήσαμε για τις ερωτικές εμπειρίες μας, χωρίς να υπάρχει κάποια διάθεση ανάμεσα μας βέβαια. Μετά σκέφτηκα μέχρι να μου στείλει μήνυμα ο φίλος μου να βρεθούμε να πάμε να δούμε τι γίνεται στο πάρκο εκείνο κάτω από το Γκάζι, που ήξερα ότι γίνονται υπαίθριες γνωριμίες ομοφυλοφίλων ατόμων».

Τότε, ανέφερε ο κατηγορούμενος, μπαίνοντας στο ταξί ο ίδιος αντιλήφθηκε ότι είχε ανοίξει το μπουκαλάκι με την ουσία που είχε στην τσάντα του μέσα στο ταξί.

«Αισθάνθηκα άσχημα που προερχόταν από εμένα αυτή η μυρωδιά. Του είπα να ανοίξουμε αμέσως τα παράθυρα γιατί ντράπηκα και ήξερα ότι μυρίζει. Διαπίστωσα ότι πράγματι έχει ανοίξει το μπουκαλάκι γιατί ήταν υγρό απ’ έξω. Το σκούπισα όπως μπορούσα και συνεχίσαμε», είπε ο ηθοποιός και συνέχισε λέγοντας πως στο πάρκο όπου πήγαν εκείνη την ώρα υπήρχε κίνηση. «Είδα έναν μελαχρινό τύπο να μας κοιτάζει. Του λέω «ρε μας κοιτάζει αυτός». Το συζητήσαμε και ο τύπος ήρθε προς το μέρος μας. Ήρθε λίγο στο παράθυρο μου και συζητήσαμε λίγο. Βγήκαμε μετά από το ταξί. Εκεί ο τύπος μου πρότεινε να κάνουμε κάτι ερωτικό και του λέω «όχι εγώ, το παιδί είπα» κι έδειξα τον οδηγό κάνοντας πλάκα. Μετά του είπα να πάμε καμία βόλτα στο παρκάκι να δούμε τι παίζει. Περίμενα να μου στείλει μήνυμα ο φίλος μου να τον συναντήσω».

Στο σημείο ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι έχασε από το οπτικό του πεδίο τον οδηγό ταξί: «Άρχισα να τον ψάχνω και μετά από πέντε λεπτά άρχισα να σκέφτομαι μήπως έφυγε μαζί με τα πράγματά μου. Τον πήρα τηλέφωνο από το κινητό μου και δεν το σήκωσε. Με πήρε πίσω και μου είπε ότι είναι στο ταξί. Όταν έφτασα εκείνος κάτι έφτιαχνε στο πορτ μπαγκάζ. Στο μεταξύ είχα δώσει ραντεβού με τον φίλο μου σε 40 λεπτά από τότε στο σταθμό Αττική. Σε εκείνο το σημείο, από την χρήση, την κόπωση και την αφαγία, δεν άντεξα και κοιμήθηκα» είπε ο ηθοποιός.

Το Ιπποκράτειο

Μιλώντας για το τι έγινε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όπου τον μετέφερε ο οδηγός ταξί, ο κατηγορούμενος υποστήριξε: «Ξύπνησα πια στο Ιπποκράτειο. Άνοιξα τα μάτια μου και δεν καταλάβαινα που είμαι. Έβλεπα κόσμο να κοιτάζει επικριτικά, όπως κάνουμε όλοι όταν βλέπουμε ένα χρήστη σε αυτή την κατάσταση. Όταν είδα γιατρό κατάλαβα ότι θα πρέπει να αποκοιμήθηκα στο ταξί. Ντράπηκα. Ήθελα να πω να με κοιτάζουν. Δεν ήθελα να εξεταστώ γιατί στο παρελθόν είχα πέσει σε τοξικό κόμμα και δεν ήθελα να ενημερωθεί η οικογένεια μου. Κάπου εκεί βλέπω στο βάθος τον οδηγό να ουρλιάζει «τι μου κάνατε αλήτες;». Προσπέρασε τους πάντες και ήρθε και με χτύπησε. Ξαφνικά άρχισαν να με τραβάνε. Ο ένας αστυνομικός που έβαζε χειροπέδες και ο άλλος τραβούσε φωτογραφίες την ταυτότητα μου. Με συνέλαβαν χωρίς λόγο, απλώς επειδή κάποιος ούρλιαζε. Το 1,5 γραμμάριο το βρήκαν στο τμήμα».

Στη συνέχεια ανέφερε ότι την επόμενη ημέρα στο τμήμα, είδε τον οδηγό ταξί να καταθέτει και όταν ερωτήθηκε για το εάν θέλει ιατροδικαστή, απάντησε θετικά. «Εγώ δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί ζητάει ιατροδικαστή».

Όπως είπε μέχρι τη στιγμή που ο ίδιος είχε αποκοιμηθεί μέσα στο ταξί «χαζολογούσαμε, δεν είχε γίνει τίποτα». Σύμφωνα με την απολογία του ο οδηγός ταξί «δεν αποκοιμήθηκε πουθενά!».

Αρένα το δικαστήριο

Κατά τη σημερινή διαδικασία η ένταση χτύπησε κόκκινο στο δικαστήριο. «Αν αυτός ο άνθρωπος βγει έξω η επόμενη μάνα θα κλαίει το παιδί της στο χώμα» φώναξε η μητέρα του οδηγού ταξί. «Μισή ώρα τι κάναμε στο πάρκο αγορίνα μου;» ακούστηκε να λέει ο κατηγορούμενος στον οδηγό ταξί, με την μητέρα του τελευταίου να επιχειρεί να τον φτύσει.

Στη δίκη κατέθεσε σήμερα ο Γρ. Βαλλιανάτος, ο οποίος ανέφερε: «Γνώρισα τον κατηγορούμενο στο Facebook πριν από ένα χρόνο. Η προσφορά σεξ είναι απλή στις μέρες μας. Το να χρειαστεί κάποιος να βιάσει όταν έχει να πάει σε σεξουαλικό πάρτι, είναι αχρείαστο. Τα poppers να ξέρετε ότι είναι απλώς χαλαρωτικά και πωλούνται νόμιμα ως αποσμητικό χώρου».

Ακόμη ως μάρτυρες υπεράσπισης του κατηγορούμενου ηθοποιού κατέθεσαν η Μάνια Παπαδημητριου και ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ακόμη, τεχνικός σύμβουλος της πλευράς του κατηγορούμενου ηθοποιού, που κατέθεσε στη δίκη ανέφερε πως τα σημάδια που βρέθηκαν στον οδηγό ταξί θα μπορούσαν να έχουν προκληθεί ακόμα και από δυσκοιλιότητα ή ξύσιμο με το νύχι. «Από αυτά τα ευρήματα που βρήκαν οι συνάδελφοι δεν μπορεί να τεκμηριωθεί βιασμός» είπε ο μάρτυρας

Τέλος ο γενετιστή Γ. Φιτσιάλος κατέθεσε πως από την εξέταση που έγινε στο σώμα του οδηγού ταξί δεν βρέθηκε πάνω του dna του κατηγορουμένου. Ακόμη ο κ. Φιτσιάλος τόνισε πως ούτε στα ερωτικά βοηθήματα που είχε μαζί του ο ηθοποιός βρέθηκε dna του οδηγού ταξί.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 24 Φεβρουαρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo