Αποστολή « Foch » : Ενίσχυση της διαλειτουργικότητας μεταξύ γαλλικού και ελληνικού ναυτικού

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 30-01-2020 19:44 Τελευταία ενημέρωση: 30-01-2020 19:58
Αποστολή « Foch » : Ενίσχυση της διαλειτουργικότητας μεταξύ γαλλικού και ελληνικού ναυτικού
Κοινή επιχειρησιακή δράση της ελληνικής φρεγάτας «ΣΠΕΤΣΑΙ» και του γαλλικού αεροπλανοφόρου «Charles de Gaulle»

Με τρεις εντυπωσιακές φωτογραφίες από την κοινή επιχειρησιακή δράση της ελληνικής φρεγάτας «ΣΠΕΤΣΑΙ» και του γαλλικού αεροπλανοφόρου “Charles de Gaulle” στη Μεσόγειο και της Ομάδος Μάχης του, στο πλαίσιο της επιχειρήσεως “Foch” που ήδη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, καθώς και ένα σύντομο συνοδευτικό κείμενο, η Πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα συνδέει με απόλυτη σαφήνεια και χωρίς υπεκφυγές τη στενή αμυντική σχέση των δύο χωρών, για την οποία αναφέρθηκαν εκτενώς, μία μέρα νωρίτερα στο Παρίσι, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η φρεγάτα «ΣΠΕΤΣΑΙ», η οποία συνόδευες το γαλλικό πολεμικό από τον απόπλου του από τον Ναύσταθμο της Τουλώνος μέχρι και τις 28 Ιανουαρίου 2020, έχει «αποδεσμευτεί» πλέον από την αποστολή συνοδείας του γαλλικού πολεμικού και έχει καταπλεύσει στο Ναύσταθμο Σαλαμίνος, προκειμένου να αναλάβει την επόμενη αποστολή του, αφού προηγουμένως την επισκέφθηκε ο Γάλλος διοικητής της ναυτικής δυνάμεως Υποναύαρχος Marc Aussedat ο οποίος ενημερώθηκε από τον κυβερνήτη Αντιπλοίαρχο Κατωπόδη, γιο του πρώην Αρχηγού Στόλου Αντιναύαρχου Θωμά Κατωπόδη.

«Από τον απόπλου του γαλλικού αεροπλανοφόρου Charles-de-Gaulle και έως τις 28 Ιανουαρίου 2020, το γαλλικό σκάφος συνοδευόταν από την ελληνική φρεγάτα « ΣΠΕΤΣΑΙ ».

Κατά τη διάρκεια της συνοδείας, η οποία επέτρεψε την εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ του γαλλικού και του ελληνικού Ναυτικού, ο Υποναύαρχος Marc Aussedat, διοικητής της αποστολής «Foch», πραγματοποίησε επίσκεψη στην ελληνική φρεγάτα.

Στις 29 Ιανουαρίου 2020 στο Παρίσι, ο Γάλλος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Emmanuel Macron και ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσαν μια στρατηγική συνεργασία για την ασφάλεια, βασισμένη σε ένα κοινό στρατηγικό και γεωπολιτικό όραμα για την Ευρώπη και τη Μεσόγειο.

Η συνεργασία αυτή περιλαμβάνει την αυξημένη παρουσία του γαλλικού Ναυτικού στην ανατολική Μεσόγειο, καθώς και κοινές θαλάσσιες και χερσαίες επιχειρήσεις.

Στην ομάδα συνοδείας της αποστολής «Foch» συμμετέχουν και βελγικά, γερμανικά, ολλανδικά και πορτογαλικά σκάφη» αναφέρεται επί λέξει στο ενημερωτικό των Γάλλων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo