22.3 C
Athens
21.9 C
Thessaloniki
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
More

    Με 15 υπερσύγχρονα περιπολικά σκάφη ενισχύεται το Λιμενικό


    Σύμβαση για την προμήθεια 15 ταχύπλοων περιπολικών σκαφών με δικαίωμα προαίρεσης για τρία επιπλέον, συνολικού προϋπολογισμού, 33.780.000,00 ευρώ, υπεγράφη την Τετάρτη από τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη και τους εκπροσώπους των ανάδοχων εταιρειών «F B Design S.R.L» και «Electronica Marittima S.R.L».
    Η παράδοση του συνόλου των σκαφών θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2020 και θα ολοκληρωθεί το 2ο εξάμηνο του 2023.
    Το έργο συγχρηματοδοτείται από δυο διαφορετικά χρηματοδοτικά προγράμματα, το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020 και από την Ειδική Δράση “Εξοπλισμός Οργανισμού FRONTEX” του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στόχος του είναι να αυξήσει την επιχειρησιακή δυνατότητα του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
    Η ολοκλήρωση του έργου επιτεύχθηκε έπειτα από συντονισμένες ενέργειες του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, μέσω του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ καθώς και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης από την Γενική Γραμματεία Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισής Κοινοτικών Πόρων.
    Τα χαρακτηριστικά των σκαφών
    Τα εν λόγω σκάφη είναι ειδικά σχεδιασμένα για αποστολές επιτήρησης των εξωτερικών θαλασσίων συνόρων, της διάσωσης της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα καθώς και στην διενέργεια του ελέγχου αναφορικά με την εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής.
    Έχουν ολικό μήκος 16,10 μέτρα & πλάτος 3,74 μέτρα ενώ είναι κατασκευασμένα από ειδικά ενισχυμένο συνθετικό υλικό, High-TechCompositeMaterial.
    Φέρουν δύο Κύριες Μηχανές συνολικής ισχύος 1618 KW ενώ η τελική ταχύτητα που θα αναπτύσσουν θα είναι άνω των 50 κόμβοι και η οικονομική ταχύτητα άνω των 40 κόμβων με αυτονομία και ακτίνα δράσης 450 μιλίων. Επίσης φέρουν προστατευτική αντιβαλλιστική προστασία, ενώ θα είναι εξοπλισμένα με σύγχρονο ηλεκτρονικό & ναυτιλιακό εξοπλισμό, καθώς και με σύγχρονα μέσα παρακολούθησης (Θερμικές Κάμερες). Λόγω των ειδικών τεχνικών χαρακτηριστικών που φέρουν τα σκάφη, τα καθιστά ιδανικά για την κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ