Δίκη για βιασμό ταξιτζή - Μάρτυρας της πολιτικής αγωγής: Το θύμα είναι ανίκανο προς εργασία

Κατερίνα Μάνθου 30-01-2020 13:16
Δίκη για βιασμό ταξιτζή - Μάρτυρας της πολιτικής αγωγής: Το θύμα είναι ανίκανο προς εργασία
Ο μάρτυρας στην κατάθεσή του ανέφερε ότι έχει διαβάσει τη δικογραφία της υπόθεσης και έχει εξετάσει δυο φορές το νεαρό οδηγό ταξί

Μήνυση σε βάρος της ψυχολόγου Χρ. Αντωνοπούλου για το αδίκημα της ψευδούς κατάθεσης σε βάρος του, δήλωσε ότι θα καταθέσει με την έναρξη της δίκης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, ο ηθοποιός που κατηγορείται για τον βιασμό ταξιτζή πριν από ένα χρόνο, πίσω από τη Γεωπονική Σχολή. Να σημειωθεί ότι η κυρία Αντωνοπούλου στην προηγούμενη συμεδρίαση του δικαστηρίου είχε κάνει λόγο για σαδομαζοχιστικές συμπεριφορές του κατηγορούμενου, προκαλώντας τότε την έντονη αντίδραση των δικηγόρων του.

Κατά την σημερινή διαδικασία, στο ακροατήριο κατέθεσε ο ψυχίατρος Ορέστης Γιωτάκος, τεχνικός σύμβουλος, διορισθείς από την πολιτική αγωγή.

Ο μάρτυρας στην κατάθεσή του ανέφερε ότι έχει διαβάσει τη δικογραφία της υπόθεσης και έχει εξετάσει δυο φορές το νεαρό οδηγό ταξί. «Αυτό που διαπίστωσα είναι ότι ο παθών έχει αρκετά συμπτώματα του μετατραυματικού συνδρόμου και του συνδρόμου ανάκλησης γεγονότων», ανέφερε ο μάρτυρας και επισήμανε πως ο νεαρός οδηγός ταξί επαναβιώνει πολλές φορές μέσα στην ημέρα γεγονότα που τον καθιστούν μη λειτουργικό.

Μάλιστα, σύμφωνα με το μάρτυρα ο παθών, είναι ανίκανος  προς το παρόν για εργασία. «Τα συμπτώματα αυτά είναι αποτέλεσμα των σκηνών που θυμάται, της σεξουαλικής κακοποίησης» ανέφερε στην κατάθεσή του ο κ. Γιωτάκος σημειώνοντας ακόμη πως η υπερδιέγερση και η χαλάρωση που εκδήλωνε το επίμαχο βράδυ ο νεαρός οδηγός ταξί ήταν λόγω της χρήσης ουσιών.

Συνεχίζοντας ο μάρτυρας ανέφερε στην κατάθεσή του: « Έχουμε ένα κενό μνήμης από τις ουσίες και ένα κενό μνήμης από το μετατραυματικό σύνδρομο. Τα συμπτώματα που αναφέρει (ο παθών) παραπέμπουν σε συμπτώματα μετατραυματικού σοκ. Δε μπορεί να είναι τόσο καλός ηθοποιός. Αυτή  τη περίοδο επαναβιώνει στιγμές και φοβάται ότι θα του συμβεί ξανά κάτι παρόμοιο όταν πάρει μια νέα κούρσα. Γι αυτό δεν μπορεί να εργαστεί προς το παρόν. Του έχω χορήγησει αγωγή για να μπορεί να κοιμάται. Έχει κενά μνήμης. ...Απορώ πως οδήγησε εκείνο το βράδυ μέχρι το νοσοκομείο».

Την κατάθεση του μάρτυρα αμφισβήτησε η πολιτική αγωγή, η οποία ανέφερε ότι ο νεαρός οδηγός ταξί είναι σε θέση να εργαστεί καθώς έχει κάνει από τον Ιανουράριο του 2019 επανέναρξη στην εφορία ως επαγγελματίας αυτοκινητιστής.

Στο δικαστήριο αναγνώστηκε σειρά εγγράφων της δικογραφίας, αναμεσά τους η ιατροδικαστική έκθεση και εκθέσεις εξέτασης γενετικού υλικού.

 

Η δίκη συνεχίζεται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo