ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Ρωσία: Σε δίκη 5 πρώην αστυνομικοί που την «έστησαν» σε δημοσιογράφο

Newsroom L&O 29-01-2020 18:06
Ρωσία: Σε δίκη 5 πρώην αστυνομικοί που την «έστησαν» σε δημοσιογράφο
Επιχείρησαν να ενοχοποιήσουν ως διακινητή ναρκωτικών τον Ρώσο δημοσιογράφο Ιβάν Γκολουνόφ

Οι πέντε πρώην αστυνομικοί που είχαν συλλάβει πέρυσι τον δημοσιογράφο του γνωστού ρωσικού ιστότοπου Meduza Ιβάν Γκολουνόφ, συνελήφθησαν και θα παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη, με την κατηγορία ότι προσπάθησαν να τον ενοχοποιήσουν τοποθετώντας ναρκωτικά στο σακίδιο του και στο σπίτι του, ανακοίνωσε σήμερα η επίσημη εκπρόσωπος της Ανακριτικής Επιτροπής Σβετλάνα Πετρένκο.

Οι αστυνομικοί, οι οποίοι είχαν εκδιωχθεί από το σώμα, τα ονόματα των οποίων δόθηκαν στη δημοσιότητα, επιχείρησαν να ενοχοποίησουν τον Γκολουνόφ με ψευδή στοιχεία, αφού του έριξαν στο σακίδιο και στο σπίτι του ναρκωτικά, τα οποία όπως δήλωσε η Πετρένκο είχαν αγοράσει παρανόμως οι ίδιοι οι αστυνομικοί και κατά παράβαση του νόμου, τα οποία φύλασσαν και τα μετέφεραν.

Η σύλληψη του Ιβάν Γκολουνόφ τον περασμένο Ιούνιο είχε προκαλέσει κύμα διαμαρτυριών από υποστηρικτές του, οι οποίοι δήλωναν ότι ο Γκολουνόφ συνελήφθη για τις δημοσιογραφικές του έρευνες μέσα από τις οποίες είχε αποκαλύψει φαινόμενα διαφθοράς στα οποία εμπλέκονταν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης της Μόσχας και της αστυνομίας.

Ο Πρόεδρος Πούτιν αφότου αποκαλύφθηκε η σκευωρία των αστυνομικών εναντίον του δημοσιογράφου, απέπεμψε από τις θέσεις τους δύο υψηλόβαθμους αξιωματούχους της αστυνομίας.

Ο ίδιος ο Γκλοουνόφ με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της RBK χαιρέτισε την απόφαση της Ανακριτικής Επιτροπής για την παραπομπή των αστυνομικών λέγοντας ότι «αυτό είναι πολύ καλό». Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη, δηλώνοντας ότι «θα υπάρξει δικαστική απόφαση και τότε θα μπορούμε να πούμε ότι θριάμβευσε η δικαιοσύνη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo