Σε αγκάθι για τον Μητσοτάκη εξελίσσεται η υπόθεση Σαμαρά

Newsroom L&O 29-01-2020 14:59 Τελευταία ενημέρωση: 29-01-2020 15:07
Σε αγκάθι για τον Μητσοτάκη εξελίσσεται η υπόθεση Σαμαρά
Η νέα απουσία από τη σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή βαθαίνει το χάσμα

Δεύτερη φορά σε διάστημα ελάχιστων ημερών ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ιστορικό στέλεχος της ΝΔ λάμπει διά της απουσίας του από μια κρίσιμη για την κυβέρνηση και το κόμμα του ψηφοφορία.

Η αρχή έγινε όταν ο κ. Σαμαράς επέλεξε να λείπει από την εκλογή της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας, Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, επικαλούμενος ταξίδι στο εξωτερικό που δεν μπορούσε να αναβληθεί.

Σήμερα, που κρινόταν η τροπολογία για την πολυϊδιοκτησία στο ποδόσφαιρο, και με τον ίδιο τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει θέσει ουσιαστικά νωρίτερα θέμα κομματικής πειθαρχίας, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία, ο κ. Σαμαράς επέλεξε και πάλι να απουσιάζει χωρίς μέχρι στιγμής να έχει γνωστοποιηθεί κάποιος επαρκής λόγος.

Είναι προφανές πως η στάση αυτή γεννά ερωτήματα σχετικά με το παρόν και το μέλλον των σχέσεων του κ. Σαμαρά με το κυβερνητικό κόμμα, σχέσεις που δε φαίνεται να διάγουν και την καλύτερη δυνατή περίοδο, και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ενδεχόμενη απάντηση από την πλευρά του Κ. Μητσοτάκη.

Κύκλοι ΣΥΡΙΖΑ: Αυτός που αγνόησε την κομματική πειθαρχία ήταν ο κ. Σαμαράς

Με ειρωνικό τρόπο σχολίασαν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ την απουσία του Αντώνη Σαμαρά από την ονομαστική ψηφοφορία της τροπολογίας για τον ΠΑΟΚ.

Κύκλοι ΣΥΡΙΖΑ: Ο αυτοεξευτελισμός της κυβέρνησης δεν έχει τέλος. Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης μέσω του εκπροσώπου του, ανακοίνωσε ότι όποιος δεν ψηφίσει την τροπολογία - παρωδία για το ποδόσφαιρο, θα διαγραφεί από τη ΝΔ.

Προσπάθησε να μαζέψει τους βουλευτές του και να αποφύγει το κοινοβουλευτικό διασυρμό, αλλά τελικά τα έκανε χειρότερα: Αυτός που αγνόησε την κομματική πειθαρχία ήταν ο κ. Σαμαράς.

Δε θα θέλαμε να είμαστε στη θέση του κ. Μητσοτάκη αυτές τις δύσκολες ώρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo