19.3 C
Athens
14.1 C
Thessaloniki
Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
More

    Συγκλονίζουν τα βασανιστήρια της Ελ. Τοπαλούδη – Τα κλειστά χαρτιά των κατηγορουμένων που εξόργισαν την εισαγγελέα


    Σοκαριστικές ήταν χθες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας οι περιγραφές του ιατροδικαστή Παναγιώτη Κοτρέτσου για τις συνθήκες θανάτου της Ελένης Τοπαλούδη, το Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο.
    Ο εν λόγω μάρτυρας, είναι εκείνος που διενήργησε τη νεκροψία στη σορό της νεαρής κοπέλας και εχθές κατέθεσε στο δικαστήριο πως η φοιτήτρια ήταν εν ζωή όταν οι δυο κατηγορούμενοι της υπόθεσης, σύμφωνα με τη δικογραφία, την έριξαν στη θάλασσα.
    Ακόμη, πιο σοκαριστική όμως ήταν η επισήμανση του κ. Κοτρέτσου ότι η Ελένη Τοπαλούδη αν εκείνες τις ώρες είχε μεταφερθεί σε νοσοκομείο και τις είχε παρασχεθεί η δέουσα ιατρική περίθαλψη, ίσως σήμερα να βρισκόταν στη ζωή.
    Ο κ. Κοτρέτσος κατέθεσε ότι η σορός της νεαρής φοιτήτριας έφερε πολλαπλά τραύματα. Μεταξύ αυτών, τέσσερις χαρακιές στον τράχηλο αλλά και ένα σημάδι στο ίδιο σημείο απολύτως συμβατό με προσπάθεια στραγγαλισμού. «Βασανιστήρια. Πείτε το. Πείτε τι βασανιστήρια έκαναν στο κορίτσι μας…» φώναξε εκείνη την ώρα ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη που εμφανώς καταβεβλημένος παρακολουθούσε τη δίκη.
    «Το τραύμα της κεφαλής ήταν πολύ σοβαρό. Θα μπορούσε να έχει προκαλέσει το θάνατο. Όμως δεν ήταν αυτό το τραύμα η τελική αιτία θανάτου της Ελένης Τοπαλούδη. Αποδείχθηκε ότι η τελική αιτία θανάτου είναι ο πνιγμός. Η κοπέλα ήταν ζωντανή όταν ρίχτηκε μέσα στο νερό. Ήταν λιπόθυμη», συνέχισε ο ιατροδικαστής για να προσθέσει πως «ένας μη ειδικός βλέποντας την κοπέλα σε αυτή τη κωματώδη κατάσταση πολύ εύκολα θα μπορούσε να πιστέψει ότι ήταν νεκρή».
    Εισαγγελέας: Αυτά τα ευρήματα συνηγορούν σε συναινετική σεξουαλική πράξη με το θύμα όπως λένε οι κατηγορούμενοι;
    Ιατροδικαστής: Δεν υπάρχει συναίνεση στο θάνατο… Οποιαδήποτε συναίνεση και να υπήρχε δεν υπάρχει περίπτωση να κάλυπτε αυτά που έγιναν μετά…
    Πάντως η χθεσινή ακροαματική διαδικασία για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη ξεκίνησε σε υψηλούς τόνους. Η υπεράσπιση υπέβαλε αίτημα για να κληθεί στη δίκη και να καταθέσει ο ψυχίατρος, ο όποιος έχει συντάξει την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για τους δυο κατηγορούμενους. Μάλιστα, οι δικηγόροι του Ροδίτη κατηγορουμένου τόνισαν πως δεν θα ήθελαν να προβάλουν τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του εντολέα τους πριν εκείνος απολογηθεί, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της εισαγγελέως η οποία τόνισε πως δεν γίνεται οι κατηγορούμενοι να έχουν κλειστά τα χαρτιά τους όσον αφορά τη υπερασπιστική τους γραμμή, ούτε και να έχουν κρυμμένους άσσους για να τους εμφανίσουν όποτε επιθυμούν. Σε αυστηρό μάλιστα ύφος, η εισαγγελέας επισήμανε πως χρέος όλων είναι η ανεύρεση της αλήθειας σε αυτή την τόσο σοβαρή υπόθεση που είχε ως αποτέλεσμα το χαμό ενός νέου ανθρώπου.
    Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως η πολιτική αγωγή συμφώνησε με την κλήτευση του ψυχιάτρου στη δίκη. «Το θέλουμε τώρα πιο πολύ εμείς. Λέει στις πραγματογνωμοσύνη του ότι οι κατηγορούμενοι προσποιούνται τους ψυχασθενείς…Να έρθει και να καταθέσει. Εμείς θέλουμε να δείξουμε ποια είναι η πραγματικότητα» τόνισε χαρακτηριστικά η πολιτική αγωγή.
    Το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίασή του για την ερχόμενη Παρασκευή 31 Ιανουαρίου.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ